Forrás: Freepik
Házi mangó szörbet recept
Ez az érett, lédús mangóból készült házi készítésű finomság szívbarát desszert.
Hozzávalók
- 2 csészék Mangó, meghámozva és felkockázva (a legjobb eredményhez érett és édes mangót használjon)
- 1⁄2 csésze Kristálycukor (a mangó édességétől függően állíthatod be)
- 1 evőkanál Citromlé
- 1⁄2 csésze Víz
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a felkockázott mangót, a cukrot, a vizet és a sót összekeverjük egy lábasban. Ne feledje, hogy a mangó édessége eltérő lehet, ezért kezdjen óvatosan a cukorral. Ha szükséges, később is adhat hozzá.
Hagyja a keveréket közepes lángon főni, amíg a cukor teljesen feloldódik, ami körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Időnként keverjük meg, hogy a mangó ne ragadjon az aljára.
Egy idő után vegyük le a keveréket a tűzről, és turmixoljuk össze. A simább turmixolás érdekében nagyon ajánlom a merülőmixer használatát, de egy hagyományos turmixgép is megteszi a dolgát.
Nyomja át a keveréket egy szitán, hogy eltávolítsa a maradék darabkákat, és biztosítsa a simább végeredményt. Ez a lépés egy kis plusz erőfeszítést igényel, de hihetetlenül megéri a krémes, bársonyos textúra érdekében.
Adja hozzá a citromlevet, és keverje bele a keverékbe. A citrom finom íze tökéletesen kiegészíti az édességet, és frissességet kölcsönöz a sorbetnek.
Hagyja kihűlni a keveréket, majd öntse egy sekély tálba. Ügyeljen arra, hogy az edény elég széles legyen - ez segíti a sorbet gyors és egyenletes megdermedését.
Fagyassza a keveréket keményre, általában 2-3 óra alatt. A végső állag érdekében az első néhány órában 30 percenként vegye ki a fagyasztóból, és keverje meg gyorsan.
Ha teljesen megdermedt, kanalazzuk ki és tálaljuk. Én személy szerint szeretem a mangósorbetemet mentalevéllel díszíteni - ez egy kis színt ad, és a menta illata fantasztikusan párosul a mangóval.