HIRDETŐ

Forrás: dianazh for iStockPhotos

Házi marcipán

A marcipán a világ minden táján kedvelt édesség, különösen Németországban, ahol a nagymamám házi marcipánt készített nekünk. Ezt az egyszerű receptet én is évek óta használom a családom és a barátaim marcipánjának elkészítéséhez. Nekem is segített újra átélni gyermekkorom édes ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 Gram őrölt mandula Hozzáadott
  • 100 g Porcukor, plusz extra a porozáshoz Hozzáadott
  • 2 Teáskanál rózsavíz Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Mandula ízű Hozzáadott
  • 1 tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A marcipán elkészítéséhez először keverje össze az őrölt mandulát és a porcukrot egy nagy tálban. Ügyeljünk arra, hogy jól keverjük össze, mert így biztosíthatjuk, hogy az édesség egyenletesen oszlik el.

2. Lépés

Adjuk hozzá a rózsavizet és a mandulaaromát. Ezek a folyadékok adják a marcipán különleges ízét. De vigyázzunk, cseppenként adjuk hozzá őket, és folyamatosan kóstolgassuk, hogy ne legyen túl erős az íze.

3. Lépés

Adja hozzá a tojásfehérjét, és dolgozza az egészet sima keverékké. A tojásfehérje tartja össze az egészet, ezért jól gyúrjuk, amíg már nem lesz ragacsos. Ha még mindig ragacsos, adhatunk hozzá még egy kis őrölt mandulát.

4. Lépés

Öntse a keveréket porcukorral meghintett munkafelületre, és formázza a kívánt formára a kezével. A formázás során engedje szabadjára a fantáziáját! A gyerekeim imádnak marcipánfigurákat formázni.

5. Lépés

A marcipánt csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy órát. Ez segít az ízek intenzívebbé válásában és a massza megszilárdulásában.

6. Lépés

Remélem, önöknek is ugyanúgy ízlik ez a finom házi marcipán, mint nekem és a családomnak. Ez tényleg tökéletes ajándék bármilyen alkalomra, vagy csak egy édes csemege a kettő között.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák