HIRDETŐ

Házi mézeskalács

Kiváló recept a mézeskalácsra

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g Extra különleges finomliszt Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 mézeskalács fűszerek Hozzáadott
  • 1 EK kakaó Hozzáadott
  • 15 dkg Szöveget Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor/méz Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az összes por alapanyagból és a palmarinból tésztát készítünk a tálban morzsalék formájában, majd hozzáadjuk a mézet és a tojásokat.

2. Lépés

Gyúrjuk meg a tésztát cipóvá. Ragadni fog, mert méz van benne. Enyhén szórjuk meg sima liszttel, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni a hűtőben 24 órán keresztül.

3. Lépés

Miután kiüdöttük, 4-5 mm vastagságig kinyújtjuk egy lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk a formákkal.

4. Lépés

Tipp: Hogy a tésztázó formáid ne ragadjanak, minden kivágás előtt tedd lisztbe őket.

5. Lépés

Egy papírral bélelt tálra tesszük és 170C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-12 percig. Vigyázz, nehogy túlsüssük, mert ropogósak lesznek, nem puhaak. Sütés után, még melegen, finoman megkenjük felvert tojással. Csodálatosan fényesek lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új