Házi mézeskalács
Kiváló recept a mézeskalácsra
Hozzávalók
- 500 g Extra különleges finomliszt
- 250 g porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mézeskalács fűszerek
- 1 EK kakaó
- 15 dkg Szöveget
- 3 evőkanál cukor/méz
- 3 tojás
Eljárás
Az összes por alapanyagból és a palmarinból tésztát készítünk a tálban morzsalék formájában, majd hozzáadjuk a mézet és a tojásokat.
Gyúrjuk meg a tésztát cipóvá. Ragadni fog, mert méz van benne. Enyhén szórjuk meg sima liszttel, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni a hűtőben 24 órán keresztül.
Miután kiüdöttük, 4-5 mm vastagságig kinyújtjuk egy lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk a formákkal.
Tipp: Hogy a tésztázó formáid ne ragadjanak, minden kivágás előtt tedd lisztbe őket.
Egy papírral bélelt tálra tesszük és 170C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-12 percig. Vigyázz, nehogy túlsüssük, mert ropogósak lesznek, nem puhaak. Sütés után, még melegen, finoman megkenjük felvert tojással. Csodálatosan fényesek lesznek.