HIRDETŐ
Házi somlói galuska
Ez a recept egy finom, diós és rumos édesség, ami tökéletes választás a családi vacsorákhoz vagy a cukrászdában való fogyasztáshoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg liszt
- 1⁄2 csomag élesztő
- 1⁄2 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze tej
- 2 tojás
- 1⁄2 Csésze vaj
- 1⁄2 Csésze darált dió
- 1⁄4 Csésze rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1⁄2 Csésze tejföl
- 1⁄2 Csésze tejszín
- a cukor szóráshoz
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a meleg tejet, és egy tojást. Jól összegyúrjuk, és fedő alatt pihentetjük, amíg duplájára nem kel.
2. Lépés
A vajat, a diót, a rumot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a tejszínt egy tálban összekeverjük.
3. Lépés
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a vajas-diós masszával megtöltjük.
4. Lépés
A töltelékkel megtöltött tésztát feltekerjük, és formázzuk a tésztát a kívánt formára.
5. Lépés
Ismét meleg helyen kelesztjük, míg a tészta megnő.
6. Lépés
Forró olajban aranybarnára sütjük, és cukorral megszórva tálaljuk.