HIRDETŐ

Forrás: HK Fotografie for Adobe Stock

Házi Stippgrütze - Egy westfáliai étel

Bár a Stippgrütze elkészítése időigényes, mindenképpen megéri a fáradságot - ez a rusztikus, sós étel a hagyományos westfáliai konyha abszolút bennfentes tippje. Minden családnak megvan a saját receptje, és ez az enyém, amelyet már sokszor elkészítettem otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 750 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 500 g Sertéscsont Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Leves zöldek Hozzáadott
  • 500 g Hajdina dara Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Hozzáadott
  • 2 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 Mettwurst kolbászok Hozzáadott
  • 2 Fekete puding Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A westfáliai Stippgrütze recepthez először vizsgálja meg a sertéshasat, és távolítsa el a bőrét, ha még rajta van - ettől a hús puhább lesz. Ezután vágja a sertéshasat falatnyi darabokra.

2. Lépés

Tegye a sertéscsontokat, a hagymát és a zöldfűszereket egy nagy lábasba, és töltse fel kb. 3 liter vízzel. Főzzük körülbelül egy órán át alacsony lángon.

3. Lépés

Öblítse le a hajdinalisztet hideg vízzel, majd adja hozzá a leveses fazékhoz. Főzzük további 45 percig.

4. Lépés

Közben vágja fel a kolbászokat, és adja a tartalmát a leveshez. Vigyázzunk, hogy a kolbászok ne égjenek meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá a sertés hashúst, és fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Főzzük a Westphalian Stippgrütze-t további 45 percig.

6. Lépés

Tálalás előtt győződjön meg arról, hogy a leves megfelelő állagú. Ha a gríz túl sűrű, egyszerűen adjunk hozzá egy kis vizet. Sűrűnek kell lennie, de nem túl hígnak. A Stippgrütze mellé köretként friss kenyér vagy burgonya és savanyú káposzta tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új