Forrás: HK Fotografie for Adobe Stock
Házi Stippgrütze - Egy westfáliai étel
Bár a Stippgrütze elkészítése időigényes, mindenképpen megéri a fáradságot - ez a rusztikus, sós étel a hagyományos westfáliai konyha abszolút bennfentes tippje. Minden családnak megvan a saját receptje, és ez az enyém, amelyet már sokszor elkészítettem otthon.
Hozzávalók
- 750 g Sertés hasa
- 500 g Sertéscsont
- 2 hagyma
- 1 csokor Leves zöldek
- 500 g Hajdina dara
- 2 Tablespoon só
- 2 Teáskanál bors
- 1 Teáskanál Majoránna
- 2 Mettwurst kolbászok
- 2 Fekete puding
Eljárás
A westfáliai Stippgrütze recepthez először vizsgálja meg a sertéshasat, és távolítsa el a bőrét, ha még rajta van - ettől a hús puhább lesz. Ezután vágja a sertéshasat falatnyi darabokra.
Tegye a sertéscsontokat, a hagymát és a zöldfűszereket egy nagy lábasba, és töltse fel kb. 3 liter vízzel. Főzzük körülbelül egy órán át alacsony lángon.
Öblítse le a hajdinalisztet hideg vízzel, majd adja hozzá a leveses fazékhoz. Főzzük további 45 percig.
Közben vágja fel a kolbászokat, és adja a tartalmát a leveshez. Vigyázzunk, hogy a kolbászok ne égjenek meg.
Adjuk hozzá a sertés hashúst, és fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Főzzük a Westphalian Stippgrütze-t további 45 percig.
Tálalás előtt győződjön meg arról, hogy a leves megfelelő állagú. Ha a gríz túl sűrű, egyszerűen adjunk hozzá egy kis vizet. Sűrűnek kell lennie, de nem túl hígnak. A Stippgrütze mellé köretként friss kenyér vagy burgonya és savanyú káposzta tálalható.