HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wgmPM5SfzWa-55fGaCjL/c5b9cd17e06073b039d7e4bae50719.png)
Házi szilvalekvár
Egy újabb édes és tartalmas lekvár, ami tökéletesen passzol a pirítósra vagy aikhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 kg érett szilva
- 500 g kristálycukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 citrom leve
- fahéj ízlés szerint (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a szilvát, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat.
2. Lépés
Tegyük a szilvát egy nagy fazékba, és keverjük hozzá a cukrot.
3. Lépés
A legkisebb hőfokon lassú tűzön főzzük a szilvát a cukorral együtt. Időnként keverjük meg, hogy a cukor egységesen elkeveredjen.
4. Lépés
Amikor szilvák pépes állagúra főttek és a lekvár pont jó sűrűségű, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a citromlevet. Opcionálisan fahéjat is adhatunk hozzá a fűszeresebb ízért.
5. Lépés
Az elkészült lekvárt töltsük ki előre sterilizált üvegekbe, zárjuk le szorosan a tetejüket.
6. Lépés
6 Hagyjuk érlelődni a legalább egy hétig, hogy az ízek összeérjenek.