HIRDETŐ

Házi szilvalekvár

Egy újabb édes és tartalmas lekvár, ami tökéletesen passzol a pirítósra vagy aikhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg érett szilva Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 tk vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a szilvát, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Tegyük a szilvát egy nagy fazékba, és keverjük hozzá a cukrot.

3. Lépés

A legkisebb hőfokon lassú tűzön főzzük a szilvát a cukorral együtt. Időnként keverjük meg, hogy a cukor egységesen elkeveredjen.

4. Lépés

Amikor szilvák pépes állagúra főttek és a lekvár pont jó sűrűségű, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a citromlevet. Opcionálisan fahéjat is adhatunk hozzá a fűszeresebb ízért.

5. Lépés

Az elkészült lekvárt töltsük ki előre sterilizált üvegekbe, zárjuk le szorosan a tetejüket.

6. Lépés

6 Hagyjuk érlelődni a legalább egy hétig, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új