HIRDETŐ

Házi szilvalekvár

Egy újabb édes és tartalmas lekvár, ami tökéletesen passzol a pirítósra vagy aikhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg érett szilva Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 tk vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a szilvát, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Tegyük a szilvát egy nagy fazékba, és keverjük hozzá a cukrot.

3. Lépés

A legkisebb hőfokon lassú tűzön főzzük a szilvát a cukorral együtt. Időnként keverjük meg, hogy a cukor egységesen elkeveredjen.

4. Lépés

Amikor szilvák pépes állagúra főttek és a lekvár pont jó sűrűségű, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a citromlevet. Opcionálisan fahéjat is adhatunk hozzá a fűszeresebb ízért.

5. Lépés

Az elkészült lekvárt töltsük ki előre sterilizált üvegekbe, zárjuk le szorosan a tetejüket.

6. Lépés

6 Hagyjuk érlelődni a legalább egy hétig, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek