Forrás: rimmabondarenko from Canva
Házi tészta
Kiváló és kipróbált recept a házi tésztákhoz.
Hozzávalók
- 2 szemüveg Lisztek
- 2 pcs Nagy tojások
- 1⁄4 szemüveg Melegvíz
- csipetnyi só
Eljárás
Egy nagy, sima felületre szórjon lisztet, és formáljon belőle egy halmot, a közepébe pedig készítsen egy lyukat.
A lisztbe üssük bele a tojásokat, és adjunk hozzá egy csipet sót. Lassan kezdjük el keverni a tojásokat a lisztbe, fokozatosan adagolva a meleg vizet. Tipp: ez az a szakasz, amikor óvatosan kell dolgoznod, hogy ne öntsd ki a tojásokat és a vizet a munkalapra.
Fokozatosan gyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Amikor a tészta elkészült, csomagoljuk be fóliába, és tegyük félre körülbelül 20 percre. Tipp: Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá még vizet. Ha a tészta túl nedves, adjunk hozzá több lisztet.
20 perc elteltével ossza a tésztát adagokra. Mindegyik adagot vékonyra sodorjuk.
Az előkészített tésztaszeleteket késsel vagy egy speciális tésztagép segítségével vékony csíkokra vágjuk. A kész tésztát terítsük szét egy sima felületen, és hagyjuk megszáradni.
Dobja az előkészített tésztát forrásban lévő sós vízbe, és főzze kb. 2-3 percig, amíg al dente nem lesz.