HIRDETŐ

Forrás: rimmabondarenko from Canva

Házi tészta

Kiváló és kipróbált recept a házi tésztákhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 szemüveg Lisztek Hozzáadott
  • 2 pcs Nagy tojások Hozzáadott
  • 14 szemüveg Melegvíz Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy nagy, sima felületre szórjon lisztet, és formáljon belőle egy halmot, a közepébe pedig készítsen egy lyukat.

2. Lépés

A lisztbe üssük bele a tojásokat, és adjunk hozzá egy csipet sót. Lassan kezdjük el keverni a tojásokat a lisztbe, fokozatosan adagolva a meleg vizet. Tipp: ez az a szakasz, amikor óvatosan kell dolgoznod, hogy ne öntsd ki a tojásokat és a vizet a munkalapra.

3. Lépés

Fokozatosan gyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Amikor a tészta elkészült, csomagoljuk be fóliába, és tegyük félre körülbelül 20 percre. Tipp: Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá még vizet. Ha a tészta túl nedves, adjunk hozzá több lisztet.

4. Lépés

20 perc elteltével ossza a tésztát adagokra. Mindegyik adagot vékonyra sodorjuk.

5. Lépés

Az előkészített tésztaszeleteket késsel vagy egy speciális tésztagép segítségével vékony csíkokra vágjuk. A kész tésztát terítsük szét egy sima felületen, és hagyjuk megszáradni.

6. Lépés

Dobja az előkészített tésztát forrásban lévő sós vízbe, és főzze kb. 2-3 percig, amíg al dente nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új