HIRDETŐ

Forrás: freepik

Házi vegeta

A házi vegeta egy olyan szárított zöldségkeveréket jelent, amelyet elsősorban a levesek, húsok és egyéb ételek ízesítésére alkalmaznak Európában. Tökéletes azok számára, akik igyekeznek kerülni a felesleges adalékanyagokat és szeretnének természetesebb utat választani az ízlelőbimbóiknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zellergumó Hozzáadott
  • 1 kisebb zöldség (pl. petrezselyem, petrezselyem gyökér pasztinák stb.) Hozzáadott
  • 3 paradicsom Hozzáadott
  • 3 Paprika Hozzáadott
  • só tetszés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A zöldségeket alaposan mossuk meg és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel kisebb darabokra.

2. Lépés

A felszeletelt zöldségeket adjuk hozzá a turmixgépben, és keverjük addig, amíg sima állagúvá nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a sót, és tovább turmixoljuk a keveréket.

4. Lépés

Egy sütőlapra terítsük a keveréket, amin szépen elterítjük egyenletesen.

5. Lépés

Szárítsuk a keveréket alacsony hőmérsékleten (kb. 50-60 fok) a sütőben, amíg teljesen ki nem szárad (ez akár 1-2 hétig is eltarthat).

6. Lépés

A száraz keveréket aprítógépben finomra őröljük.

7. Lépés

Tároljuk száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt edényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új