HIRDETŐ

Forrás: freepik

Házi vegeta

A házi vegeta egy olyan szárított zöldségkeveréket jelent, amelyet elsősorban a levesek, húsok és egyéb ételek ízesítésére alkalmaznak Európában. Tökéletes azok számára, akik igyekeznek kerülni a felesleges adalékanyagokat és szeretnének természetesebb utat választani az ízlelőbimbóiknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zellergumó Hozzáadott
  • 1 kisebb zöldség (pl. petrezselyem, petrezselyem gyökér pasztinák stb.) Hozzáadott
  • 3 paradicsom Hozzáadott
  • 3 Paprika Hozzáadott
  • só tetszés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A zöldségeket alaposan mossuk meg és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel kisebb darabokra.

2. Lépés

A felszeletelt zöldségeket adjuk hozzá a turmixgépben, és keverjük addig, amíg sima állagúvá nem válik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a sót, és tovább turmixoljuk a keveréket.

4. Lépés

Egy sütőlapra terítsük a keveréket, amin szépen elterítjük egyenletesen.

5. Lépés

Szárítsuk a keveréket alacsony hőmérsékleten (kb. 50-60 fok) a sütőben, amíg teljesen ki nem szárad (ez akár 1-2 hétig is eltarthat).

6. Lépés

A száraz keveréket aprítógépben finomra őröljük.

7. Lépés

Tároljuk száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt edényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek