Forrás: stockfoodgmbh from Image Professionals GmbH
Héjában sült krumpli egészséges
Ezek a durván vágott, gazdagon fűszerezett sült krumplik kellemes változatosságot jelentenek a hagyományosabb köretekhez!
Hozzávalók
- 4 nagyobb burgonya
- 8 EK Olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt paprika - édes
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál curry fűszerek
- őrölt fekete bors
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
Alaposan mossuk meg a krumplit és szeleteljük fel hold alakzatban
Egy nagy tálba félig töltünk vizet, és beleadjuk a felkockázott burgonyát. Hagyjuk állni 1 percig, hogy eltávolítsuk a felesleges keményítőt, majd szűrjük le. Ezt a folyamatot megismételjük 2-3-szor, amíg már csak tiszta víz nem ömlik ki
Alaposan megszárítjuk a burgonyákat (tiszta konyhai törölközőben vagy papírtörlővel)
Visszatesszük őket a nagy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, az áttört vagy apróra vágott 2 gerezd fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot, a curryt és az őrölt piros paprikát. Alaposan keverjük össze a krumplit, hogy minden egyes darab bevonva legyen
Tegyünk sütőpapírt a tepsire, szórjunk rá krumplit, és terítsük szét 1 rétegben úgy, hogy a krumplik lehetőleg ne fedjék egymást
Körülbelül 30 percig sütjük, közben 10 percenként megforgatjuk őket, hogy minden oldalukon ropogósra süljenek.
A sült krumplit húshoz lehet tálalni köretként, vagy úgy is meg lehet enni őket önállóan, a kedvenc öntetével