HIRDETŐ

Forrás: stockfoodgmbh from Image Professionals GmbH

Héjában sült krumpli egészséges

Ezek a durván vágott, gazdagon fűszerezett sült krumplik kellemes változatosságot jelentenek a hagyományosabb köretekhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 8 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt paprika - édes Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál curry fűszerek Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra

2. Lépés

Alaposan mossuk meg a krumplit és szeleteljük fel hold alakzatban

3. Lépés

Egy nagy tálba félig töltünk vizet, és beleadjuk a felkockázott burgonyát. Hagyjuk állni 1 percig, hogy eltávolítsuk a felesleges keményítőt, majd szűrjük le. Ezt a folyamatot megismételjük 2-3-szor, amíg már csak tiszta víz nem ömlik ki

4. Lépés

Alaposan megszárítjuk a burgonyákat (tiszta konyhai törölközőben vagy papírtörlővel)

5. Lépés

Visszatesszük őket a nagy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, az áttört vagy apróra vágott 2 gerezd fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot, a curryt és az őrölt piros paprikát. Alaposan keverjük össze a krumplit, hogy minden egyes darab bevonva legyen

6. Lépés

Tegyünk sütőpapírt a tepsire, szórjunk rá krumplit, és terítsük szét 1 rétegben úgy, hogy a krumplik lehetőleg ne fedjék egymást

7. Lépés

Körülbelül 30 percig sütjük, közben 10 percenként megforgatjuk őket, hogy minden oldalukon ropogósra süljenek.

8. Lépés

A sült krumplit húshoz lehet tálalni köretként, vagy úgy is meg lehet enni őket önállóan, a kedvenc öntetével

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új