HIRDETŐ

Forrás: stockfoodgmbh from Image Professionals GmbH

Héjában sült krumpli egészséges

Ezek a durván vágott, gazdagon fűszerezett sült krumplik kellemes változatosságot jelentenek a hagyományosabb köretekhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 8 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt paprika - édes Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál curry fűszerek Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra

2. Lépés

Alaposan mossuk meg a krumplit és szeleteljük fel hold alakzatban

3. Lépés

Egy nagy tálba félig töltünk vizet, és beleadjuk a felkockázott burgonyát. Hagyjuk állni 1 percig, hogy eltávolítsuk a felesleges keményítőt, majd szűrjük le. Ezt a folyamatot megismételjük 2-3-szor, amíg már csak tiszta víz nem ömlik ki

4. Lépés

Alaposan megszárítjuk a burgonyákat (tiszta konyhai törölközőben vagy papírtörlővel)

5. Lépés

Visszatesszük őket a nagy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, az áttört vagy apróra vágott 2 gerezd fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot, a curryt és az őrölt piros paprikát. Alaposan keverjük össze a krumplit, hogy minden egyes darab bevonva legyen

6. Lépés

Tegyünk sütőpapírt a tepsire, szórjunk rá krumplit, és terítsük szét 1 rétegben úgy, hogy a krumplik lehetőleg ne fedjék egymást

7. Lépés

Körülbelül 30 percig sütjük, közben 10 percenként megforgatjuk őket, hogy minden oldalukon ropogósra süljenek.

8. Lépés

A sült krumplit húshoz lehet tálalni köretként, vagy úgy is meg lehet enni őket önállóan, a kedvenc öntetével

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek