Forrás: juefraphoto from Getty Images
Hideg sajttorta mascarponéval és eperrel
A hideg sajttorta mascarponéval és eperrel tökéletes desszert a nyárra. Nem kell sütni, egyszerűen elkészíthető, az eper pedig egyedülállóan gyümölcsös ízt ad neki. A mascarpone sajt használatának köszönhetően a sajttorta íze finom és krémes.
Hozzávalók
- 230 g Kekszek
- 100 g Vaj
- 500 g mascarpone sajt
- 1 üveg Porcukor
- 1 citrom
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál Zselatinok
- 4 kanalak forró víz
- 300 g Friss eper
Eljárás
A kekszet apróra daráljuk (használhatunk turmixgépet). Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel.
Ez a keverék lesz a sajttorta alapja. Terítsük el a tortaforma alján, és alaposan gyúrjuk össze.
Oldjuk fel a zselatint forró vízben, és tegyük félre hűlni. Közben keverjük össze a mascarponét a porcukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliakivonatot.
Adja a kihűlt zselatint a krémsajtos keverékhez, keverje alaposan össze, majd öntse a kekszes alapra.
Az epret megmossuk, félbevágjuk, és a sajttorta tetejére rendezzük.
Tegye a sajttortát legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítse további eperrel.