HIRDETŐ

Forrás: juefraphoto from Getty Images

Hideg sajttorta mascarponéval és eperrel

A hideg sajttorta mascarponéval és eperrel tökéletes desszert a nyárra. Nem kell sütni, egyszerűen elkészíthető, az eper pedig egyedülállóan gyümölcsös ízt ad neki. A mascarpone sajt használatának köszönhetően a sajttorta íze finom és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 230 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 üveg Porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 teáskanál Zselatinok Hozzáadott
  • 4 kanalak forró víz Hozzáadott
  • 300 g Friss eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

A kekszet apróra daráljuk (használhatunk turmixgépet). Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel.

2. Lépés

Ez a keverék lesz a sajttorta alapja. Terítsük el a tortaforma alján, és alaposan gyúrjuk össze.

3. Lépés

Oldjuk fel a zselatint forró vízben, és tegyük félre hűlni. Közben keverjük össze a mascarponét a porcukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliakivonatot.

4. Lépés

Adja a kihűlt zselatint a krémsajtos keverékhez, keverje alaposan össze, majd öntse a kekszes alapra.

5. Lépés

Az epret megmossuk, félbevágjuk, és a sajttorta tetejére rendezzük.

6. Lépés

Tegye a sajttortát legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítse további eperrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek