HIRDETŐ

Forrás: juefraphoto from Getty Images

Hideg sajttorta mascarponéval és eperrel

A hideg sajttorta mascarponéval és eperrel tökéletes desszert a nyárra. Nem kell sütni, egyszerűen elkészíthető, az eper pedig egyedülállóan gyümölcsös ízt ad neki. A mascarpone sajt használatának köszönhetően a sajttorta íze finom és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 230 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 üveg Porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 teáskanál Zselatinok Hozzáadott
  • 4 kanalak forró víz Hozzáadott
  • 300 g Friss eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

A kekszet apróra daráljuk (használhatunk turmixgépet). Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel.

2. Lépés

Ez a keverék lesz a sajttorta alapja. Terítsük el a tortaforma alján, és alaposan gyúrjuk össze.

3. Lépés

Oldjuk fel a zselatint forró vízben, és tegyük félre hűlni. Közben keverjük össze a mascarponét a porcukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliakivonatot.

4. Lépés

Adja a kihűlt zselatint a krémsajtos keverékhez, keverje alaposan össze, majd öntse a kekszes alapra.

5. Lépés

Az epret megmossuk, félbevágjuk, és a sajttorta tetejére rendezzük.

6. Lépés

Tegye a sajttortát legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítse további eperrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új