HIRDETŐ

Híres Francia lecsó nyárra

A Francia lecsó avagy ratatouille a francia konyha egyik híres vegetáriánus karakteres étele, melynek alapja a padlizsán, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma, a zöldpaprika, a paradicsom, a bazsalikom és a rozmaring. Tökéletes nyári fogás, piknikre is ideális, mert hidegen és melegen is finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 1 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • Szárított rozmaring Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt és a cukkinit vágjuk fel kis kockákra, majd tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül fél órán át.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra.

3. Lépés

Tegyünk az olívaolajból egy keveset egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, valamint a padlizsánt és a cukkinit, és főzzük kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Szórjuk meg ízlés szerint bazsalikommal és rozmaringgal, sóval és borssal.

6. Lépés

Fedjük le, és főzzük tovább még kb. 20 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új