HIRDETŐ

Híres Francia lecsó nyárra

A Francia lecsó avagy ratatouille a francia konyha egyik híres vegetáriánus karakteres étele, melynek alapja a padlizsán, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma, a zöldpaprika, a paradicsom, a bazsalikom és a rozmaring. Tökéletes nyári fogás, piknikre is ideális, mert hidegen és melegen is finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 1 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • Szárított rozmaring Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt és a cukkinit vágjuk fel kis kockákra, majd tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül fél órán át.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra.

3. Lépés

Tegyünk az olívaolajból egy keveset egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, valamint a padlizsánt és a cukkinit, és főzzük kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Szórjuk meg ízlés szerint bazsalikommal és rozmaringgal, sóval és borssal.

6. Lépés

Fedjük le, és főzzük tovább még kb. 20 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek