:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/EBkos3DI-LbsR5B7Dmys/8ed1e3c55ab0c6031746cd1ddc4ced.png)
Híres Francia lecsó nyárra
A Francia lecsó avagy ratatouille a francia konyha egyik híres vegetáriánus karakteres étele, melynek alapja a padlizsán, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma, a zöldpaprika, a paradicsom, a bazsalikom és a rozmaring. Tökéletes nyári fogás, piknikre is ideális, mert hidegen és melegen is finom.
Hozzávalók
- 1 Közepes padlizsán
- 1 Közepes cukkini
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 3 Közepes paradicsom
- friss bazsalikom
- Szárított rozmaring
- só, bors
- olívaolaj
Eljárás
A padlizsánt és a cukkinit vágjuk fel kis kockákra, majd tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni körülbelül fél órán át.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra.
Tegyünk az olívaolajból egy keveset egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, valamint a padlizsánt és a cukkinit, és főzzük kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Szórjuk meg ízlés szerint bazsalikommal és rozmaringgal, sóval és borssal.
Fedjük le, és főzzük tovább még kb. 20 percig, amíg az ízek jól összeérnek.