HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Hiteles, hagyományos bahamai kagylós fánkok

Ez a tökéletes trópusi előétel bármilyen alkalmi összejövetel kezdetére, vagy csak egy kellemes snack.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 lb Friss kagylóhús Hozzáadott
  • 1 paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 szár Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Scotch bonnet paprika, kimagozva és felaprítva Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 14 teáskanál Cayenne-bors Hozzáadott
  • 1 csésze Tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a kagylót folyó hideg víz alatt leöblíteni. Egy húsvágó bárd tompa élével verjük szét. A kagyló ütögetése megpuhítja a kemény húst. Ez a technika megváltoztatta a kagylós fritőz utazást, amit egy helyi bahamai szakácstól tanultam. A megpuhított kagylót apró darabokra vágjuk, és egy nagy keverőtálba tesszük.

2. Lépés

Adja hozzá a tálhoz az apróra vágott paprikát, hagymát, zellert, fokhagymát és a gondosan kimagozott és felaprított scotch bonnet paprikát. Alaposan keverje össze ezeket a hozzávalókat, hogy a kagyló jól összekeveredjen a többi összetevővel.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fekete borsot, a paprikát és a cayenne-i borsot. Keverjük össze ezeket a száraz hozzávalókat, amíg egyenletesen el nem keverednek. Ezeknek a fűszereknek a keveréke adja a jellegzetes bahamai csípősséget.

4. Lépés

Törje a tojást a tejbe, verje fel megfelelően, majd ezt a keveréket adja a száraz hozzávalókhoz. Addig keverjük, amíg tészta állagú tésztát nem kapunk.

5. Lépés

Keverje össze a zöldségkeveréket a tésztával. Alaposan keverjük össze, hogy minden kagylódarabot bevonjon a tészta. Hagyja állni körülbelül 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Hevítse fel a növényi olajat egy mélysütőben vagy nagy serpenyőben körülbelül 375 Fahrenheit fokig. Dobjon evőkanálnyi tésztakeveréket a felhevített olajba, és süsse aranybarnára, időnként megfordítva, hogy egyenletesen süljön. Ne feledje, ne terhelje túl a serpenyőt a fánkokkal. A túlzsúfoltság egyenetlen süléshez vagy az olaj hőmérsékletének csökkenéséhez vezethet.

7. Lépés

Vegye ki az aranybarnára sült fánkokat egy merőkanál segítségével, és hagyja őket papírtörlőn lecsepegni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek