Forrás: Freepik
Hiteles német forró burgonyasaláta
Ez a Németországból származó, kiadós kényelmi étel a családi összejövetelek és az újévi ünnepségek abszolút közönségkedvenc étele.
Hozzávalók
- 3 font Kis piros burgonya
- 12 szeletek Vastag szalonna
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 2 szárak Zeller, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Almaecet
- 1⁄4 csésze Cukor
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- só és fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük a burgonya főzésével egy nagy fazék sós vízben. Azt szeretnénk, ha a burgonya éppen elég kemény lenne ahhoz, hogy megtartsa a formáját, de mégis puha legyen, ha villával megszúrjuk. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
Következő feladat, a szalonna. Ne siettesse ezt a részt. A türelem tökéletesen ropogós szeletekkel jutalmazza meg. Közepes lángon süsd, amíg szépen megbarnul és ropogósra sül. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl sötét.
Ha a szalonna megsült, a kiolvasztott zsiradékban párolja meg a hagymát, a zellert és a fokhagymát. A hagymának áttetszővé kell válnia, a zellernek pedig kissé meg kell puhulnia; ez csak körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Keverjük össze az ecetet, a cukrot és a mustárt egy tálban. Keverjük bele a zöldségkeverékbe, és főzzük még néhány percig, amíg az egész egy forró, édes-savanyú keverékként mosolyog vissza ránk.
Most pedig hozzuk össze az egészet. Óvatosan forgassuk össze a lecsöpögtetett burgonyát és a szalonnát a forró öntettel. Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük. Ez a lépés fontos a maximális íz felszívódásához, ezért adjunk neki annyi időt, amennyit megérdemel.
Hagyja a salátát egy kicsit kihűlni, majd tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítse. Protipp - Az ízek még erőteljesebben érvényesülnek, ha tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük a salátát.