HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Hiteles olasz ricotta sajttorta

A szokásos krémsajt helyett krémes és lágy ricotta sajttal készül, így ez a sajttorta könnyedebb, kifejezetten olaszos jelleget ölt, mint amerikai társa.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 csészék ricotta sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Cukor Hozzáadott
  • 6 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss, finomra reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 1 Előre elkészített rövid tészta vagy Graham-keksz tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 175 °C-ra (350 °F), egy kis tipp: mindig melegítse fel a sütőt, mielőtt elkezdi összekeverni a hozzávalókat, mivel így elegendő idő áll rendelkezésre, hogy elérje a szükséges hőmérsékletet.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük simára a ricotta sajtot és a cukrot. Váltson fakanálra vagy spatulára, amint a cukor beépült, a fémeszközök néha kissé fémes ízt adhatnak a sajtnak.

3. Lépés

Egyenként keverje bele a tojásokat, és ügyeljen arra, hogy a keverék minden egyes tojás után jól összeálljon. Ne adjuk hozzá egyszerre az összeset, mert így nehezebb sima keveréket kapni.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a citromhéjat. A citromhéj itt kulcsfontosságú összetevő, amely igazi olaszos ízt ad a sajttortának, és mindig jobb, ha friss citromhéjat használunk, mint palackozottat a frissebb íz érdekében.

5. Lépés

Most óvatosan forgassa bele a teljes kiőrlésű lisztet és a sót. Nem kell szitálni, csak győződjünk meg róla, hogy nincsenek csomók.

6. Lépés

Keverje bele a tejszínt, ez segít a sajttortának krémesebbé, gazdagabbá válni, és hozzáadja a dekadenciát.

7. Lépés

Öntse a sajtos keveréket a kagylóba, és süsse kb. 1 órán át, vagy amíg meg nem szilárdul. A legjobb módja az ellenőrzésnek, ha egy kicsit zsonglőrködünk a serpenyőben, és nem hullámzik, hanem egy egészként kell mozognia.

8. Lépés

Hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felvágja, a ricotta sajtos sütemények forrón elég puhák lehetnek, és ahogy hűlnek, megszilárdulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új