HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Hiteles olasz ricotta sajttorta

A szokásos krémsajt helyett krémes és lágy ricotta sajttal készül, így ez a sajttorta könnyedebb, kifejezetten olaszos jelleget ölt, mint amerikai társa.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 csészék ricotta sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Cukor Hozzáadott
  • 6 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss, finomra reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 1 Előre elkészített rövid tészta vagy Graham-keksz tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 175 °C-ra (350 °F), egy kis tipp: mindig melegítse fel a sütőt, mielőtt elkezdi összekeverni a hozzávalókat, mivel így elegendő idő áll rendelkezésre, hogy elérje a szükséges hőmérsékletet.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük simára a ricotta sajtot és a cukrot. Váltson fakanálra vagy spatulára, amint a cukor beépült, a fémeszközök néha kissé fémes ízt adhatnak a sajtnak.

3. Lépés

Egyenként keverje bele a tojásokat, és ügyeljen arra, hogy a keverék minden egyes tojás után jól összeálljon. Ne adjuk hozzá egyszerre az összeset, mert így nehezebb sima keveréket kapni.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a citromhéjat. A citromhéj itt kulcsfontosságú összetevő, amely igazi olaszos ízt ad a sajttortának, és mindig jobb, ha friss citromhéjat használunk, mint palackozottat a frissebb íz érdekében.

5. Lépés

Most óvatosan forgassa bele a teljes kiőrlésű lisztet és a sót. Nem kell szitálni, csak győződjünk meg róla, hogy nincsenek csomók.

6. Lépés

Keverje bele a tejszínt, ez segít a sajttortának krémesebbé, gazdagabbá válni, és hozzáadja a dekadenciát.

7. Lépés

Öntse a sajtos keveréket a kagylóba, és süsse kb. 1 órán át, vagy amíg meg nem szilárdul. A legjobb módja az ellenőrzésnek, ha egy kicsit zsonglőrködünk a serpenyőben, és nem hullámzik, hanem egy egészként kell mozognia.

8. Lépés

Hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felvágja, a ricotta sajtos sütemények forrón elég puhák lehetnek, és ahogy hűlnek, megszilárdulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek