Forrás: Pixabay
Hogyan főzzük a vadrizset
Ezt az alapvető, tápanyagokban gazdag receptet már számtalanszor elkészítettem az évek során, és azt kell mondanom, hogy van valami kivételesen megnyugtató a vadrizsben. Földes íze, rágós állaga és erős tápanyagprofilja miatt a konyhámban alapdarabnak számít. Bár a főzése kicsit tovább tart, mint a hagyományos rizsé, a várakozás minden bizonnyal megéri. Íme az én bevált módszerem a vadrizs főzésére.
Hozzávalók
- 1 csésze Vadrizs
- 3 csészék Víz
- 1 teáskanál Só
Eljárás
Öblítse le a vadrizset hideg víz alatt. Sok tapasztalatomból megtanultam, hogy ez segít biztosítani a tiszta, tiszta ízt.
Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet és a sót. Javaslom, hogy nehéz aljú fazekat használjunk, hogy jobban eloszlassa a hőt.
Amint a víz felforrt, adjuk hozzá a vadrizset. Keverjük meg.
Csökkentse a hőmérsékletet alacsonyra. Ez az alacsonyabb hőfok segít a vadrizsnek kíméletesen és egyenletesen megfőni.
Fedjük le a lábast, és hagyjuk a rizst körülbelül 45-55 percig főni. Megjegyeztem, hogy a vadrizs (mivel keményebb szemű) hosszabb főzési időt igényel, mint más rizsfajták. Ne siettesse ezt a részt. A türelem elengedhetetlen a tökéletes vadrizs kimenethez!
A rizst körülbelül 45 perc elteltével kezdje el ellenőrizni. Akkor van kész, ha a szemek megpuhultak, és a belseje fehérre pattogott.
Csöpögtesse le a felesleges folyadékot, és hagyja állni a rizst körülbelül 10 percig, hogy megszilárduljon és magába szívja a maradék nedvességet. Ez egy apró részlet, de higgye el, jelentős különbséget jelent az állagban.
Tálalás előtt villával puffaszd fel a vadrizset, majd élvezd ezt a kiadós, egészséges gabonát salátában, levesben vagy köretként.