HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan kell sütni a mézes mázas sonkát

Egyszerűen nincs is jobb egy házi készítésű, mézes-mázas sonkánál, hogy a kis összejövetelt vagy a nagy ünneplést különleges alkalomnak érezhesse.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11
  • 1 Csontos, teljesen átsütött, spirálisan felszeletelt sonka Hozzáadott
  • 1 csésze méz Hozzáadott
  • 12 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Almaborból Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra. A könnyebb takarítás érdekében fedje le a sütőedényt fóliával. Saját praktikus tippem - a fólia sokkal könnyebbé teszi az életedet.

2. Lépés

Helyezze a sonkát vágott felével lefelé a sütőedénybe. Fedjük le a sonkát fóliával, és süssük kb. 2 órán át, vagy amíg át nem melegszik. Ne feledje, hogy már megsült; mi csak felmelegítjük.

3. Lépés

Közben a máz elkészítéséhez keverje össze egy serpenyőben a mézet, a barna cukrot, az almaecidert, a dijoni mustárt, az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Megjegyzés a konyhámból - ragaszkodjunk az igazi mézhez, és kerüljük a szintetikus mézeket; az ízkülönbség észrevehető.

4. Lépés

Közepes lángon addig keverjük, amíg a barna cukor alaposan feloldódik. Hagyjuk ezt a keveréket még 5 percig főni, amíg kissé besűrűsödik.

5. Lépés

2 óra elteltével vegye ki a sonkát a sütőből, és növelje a hőmérsékletet 220 °C-ra (425 °F). A máz 1/3-át kenjük a sonkára, ügyelve arra, hogy a máz a szeletekbe kerüljön.

6. Lépés

Süssük a sonkát, ezúttal fedetlenül, 15 percig. Ezután ismét kivesszük a sonkát a sütőből, és megkenjük a máz további 1/3 részével. Tegyük vissza a sütőbe további 15 percre. A magas hőmérséklet hatására a máz karamellizálódik, ami fokozza az ízét - ez az én kis titkom a tökéletes mézes mázas sonkához.

7. Lépés

Most vegye ki a sonkát a sütőből, és utoljára kenje meg a maradék mázzal. Tálalás előtt 15 percig állni hagyjuk. Ez a pihenőidő segít, hogy a máz jobban behatoljon, és a hús szaftjait megeressze.

8. Lépés

Bízz bennem, kövesd ezeket a lépéseket, és olyan látványos, ízgazdag mézes mázas sonkát kapsz, amit büszkén fogsz tálalni!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek