HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan kell sütni a mézes mázas sonkát

Egyszerűen nincs is jobb egy házi készítésű, mézes-mázas sonkánál, hogy a kis összejövetelt vagy a nagy ünneplést különleges alkalomnak érezhesse.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11
  • 1 Csontos, teljesen átsütött, spirálisan felszeletelt sonka Hozzáadott
  • 1 csésze méz Hozzáadott
  • 12 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Almaborból Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra. A könnyebb takarítás érdekében fedje le a sütőedényt fóliával. Saját praktikus tippem - a fólia sokkal könnyebbé teszi az életedet.

2. Lépés

Helyezze a sonkát vágott felével lefelé a sütőedénybe. Fedjük le a sonkát fóliával, és süssük kb. 2 órán át, vagy amíg át nem melegszik. Ne feledje, hogy már megsült; mi csak felmelegítjük.

3. Lépés

Közben a máz elkészítéséhez keverje össze egy serpenyőben a mézet, a barna cukrot, az almaecidert, a dijoni mustárt, az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Megjegyzés a konyhámból - ragaszkodjunk az igazi mézhez, és kerüljük a szintetikus mézeket; az ízkülönbség észrevehető.

4. Lépés

Közepes lángon addig keverjük, amíg a barna cukor alaposan feloldódik. Hagyjuk ezt a keveréket még 5 percig főni, amíg kissé besűrűsödik.

5. Lépés

2 óra elteltével vegye ki a sonkát a sütőből, és növelje a hőmérsékletet 220 °C-ra (425 °F). A máz 1/3-át kenjük a sonkára, ügyelve arra, hogy a máz a szeletekbe kerüljön.

6. Lépés

Süssük a sonkát, ezúttal fedetlenül, 15 percig. Ezután ismét kivesszük a sonkát a sütőből, és megkenjük a máz további 1/3 részével. Tegyük vissza a sütőbe további 15 percre. A magas hőmérséklet hatására a máz karamellizálódik, ami fokozza az ízét - ez az én kis titkom a tökéletes mézes mázas sonkához.

7. Lépés

Most vegye ki a sonkát a sütőből, és utoljára kenje meg a maradék mázzal. Tálalás előtt 15 percig állni hagyjuk. Ez a pihenőidő segít, hogy a máz jobban behatoljon, és a hús szaftjait megeressze.

8. Lépés

Bízz bennem, kövesd ezeket a lépéseket, és olyan látványos, ízgazdag mézes mázas sonkát kapsz, amit büszkén fogsz tálalni!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új