HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan kell tökéletesen főzni az alap vadrizset

Ezt az alapvető, tápanyagokban gazdag receptet már számtalanszor elkészítettem az évek során, és azt kell mondanom, hogy van valami kivételesen megnyugtató a vadrizsben. Földes íze, rágós állaga és erős tápanyagprofilja miatt a konyhámban alapdarabnak számít. Bár a főzése kicsit tovább tart, mint a hagyományos rizsé, a várakozás minden bizonnyal megéri. Íme az én bevált módszerem a vadrizs főzésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csésze Vadrizs Hozzáadott
  • 3 csészék Víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Öblítse le a vadrizset hideg víz alatt. Sok tapasztalatomból megtanultam, hogy ez segít biztosítani a tiszta, tiszta ízt.

2. Lépés

Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet és a sót. Javaslom, hogy nehéz aljú fazekat használjunk, hogy jobban eloszlassa a hőt.

3. Lépés

Amint a víz felforrt, adjuk hozzá a vadrizset. Keverjük meg.

4. Lépés

Csökkentse a hőmérsékletet alacsonyra. Ez az alacsonyabb hőfok segít a vadrizsnek kíméletesen és egyenletesen megfőni.

5. Lépés

Fedjük le a lábast, és hagyjuk a rizst körülbelül 45-55 percig főni. Megjegyeztem, hogy a vadrizs (mivel keményebb szemű) hosszabb főzési időt igényel, mint más rizsfajták. Ne siettesse ezt a részt. A türelem elengedhetetlen a tökéletes vadrizs kimenethez!

6. Lépés

A rizst körülbelül 45 perc elteltével kezdje el ellenőrizni. Akkor van kész, ha a szemek megpuhultak, és a belseje fehérre pattogott.

7. Lépés

Csöpögtesse le a felesleges folyadékot, és hagyja állni a rizst körülbelül 10 percig, hogy megszilárduljon és magába szívja a maradék nedvességet. Ez egy apró részlet, de higgye el, jelentős különbséget jelent az állagban.

8. Lépés

Tálalás előtt villával puffaszd fel a vadrizset, majd élvezd ezt a kiadós, egészséges gabonát salátában, levesben vagy köretként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új