Forrás: Freepik
Hogyan készítsünk fahéjas leveles tészta Twisteket?
Az egyszerű, mégis ízletes hozzávalókkal átszőtt péksütemények mindig felidézik a gyermekkori emlékeket!
Hozzávalók
- 2 lapok Leveles tészta
- 1 Tojás (a tojásos mosáshoz)
- 2 EL Kristálycukor
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 evőkanál Sótlan vaj (olvasztott)
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (kb. 400°F). Ez kulcsfontosságú, mivel a megfelelő hőmérsékleten sütött tészták gyönyörűen megpuffadnak.
Tekerje ki a leveles tésztalapokat, hogy kiegyenlítse a ráncokat. Ügyeljen arra, hogy a tészta hideg legyen, amikor dolgozik vele. Ez egy régi tippem - sokkal könnyebben kezelhetővé teszi a tésztát!
Keverjük össze a kristálycukrot és a fahéjat. Tegyük félre.
Az olvasztott vajjal egyenletesen megkenjük a leveles tészta egyik lapját. Ügyeljünk arra, hogy minden zugot és sarkot befedjen, ez segít a cukor megkötésében és a megfelelő tapadásban.
Szórjuk a cukor-fahéj keveréket egyenletesen ugyanerre a tésztalapra. Ne spóroljunk ezen a részen - ez adja a csavarok finom édességét és fűszeres melegét.
Fektesse a második lapot az első lap tetejére. Óvatosan nyomja meg, hogy összeragadjanak.
Vágjuk a tésztát 1 hüvelyk széles csíkokra. A pontosság kedvéért inkább pizzavágót használok, de egy éles kés is ugyanolyan jól működik.
Csavarja meg minden csíkot néhányszor, hogy a csavarok kialakuljanak. Úgy tapasztaltam, hogy körülbelül 3 csavarás általában elegendő.
Mindegyik csavart kenjük meg felvert tojással. Megjegyzés önmagunknak: Ez adja meg a kívánatos, fényes aranyszínű felületet.
Rendezze a csavarokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjon helyet az egyes csavarok között.
Süssük 15-20 percig, amíg a tésztacsavarok aranybarnára és ropogósra sülnek.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni. Így a cukor kikristályosodik, a tészta pedig megdermed.