Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk füstölt barbecue chipotle szószt a semmiből?
Ez a füstölt chipotle szósz a füstös, fanyar és enyhén csípős ízek pompás keveréke. Ez egy sokoldalú szósz, amely tökéletes grillezett ételekhez, grillezett húsokhoz, hamburgerekhez, vagy akár salsaként tacókhoz. Adjon autentikus mexikói hangulatot kedvenc ételeinek ezzel a könnyen elkészíthető, ízgazdag mártással.
Hozzávalók
- 2 Konzerv chipotle paprika adobo mártásban
- 1 evőkanál Adobo szósz (a chipotle paprikakonzervből)
- 3 érett római paradicsom
- 1 Kis fehér hagyma, negyedelve
- 3 szegfűszeg Fokhagyma, hámozva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, ízlés szerint
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1⁄2 csésze víz
Eljárás
Állítsa a grillt közepesen magas hőfokra. Helyezze a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát egy tálcára, és locsolja meg olívaolajjal. Ízesítsük egy csipetnyi sóval.
Tegye a tálcát a grillre, és süsse a zöldségeket időnként megforgatva körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek megpirulnak és megpuhulnak.
Vegye le a zöldségeket a grillsütőről, és hagyja kissé kihűlni.
Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverje össze a grillezett zöldségeket, a chipotle paprikát, az adobo szószt, a füstölt paprikát és a vizet.
Turmixoljuk simára. Ha a szósz túl sűrű, adjon hozzá még vizet, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Kóstolja meg, és szükség esetén további sóval ízesítse.
A füstölt chipotle mártás tálalásra kész, vagy légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben akár 1 hétig is tárolható.