Forrás: Freepik
Hogyan készítsünk tenger gyümölcsei mártás receptet
Ez a recept csodálatosan jól működik különféle tenger gyümölcseivel. Fanyar, pikáns és egy kicsit fűszeres - éppen a megfelelő keverék, hogy kihozza a tenger gyümölcseinek finom ízét.
Hozzávalók
- 1 csésze Majonéz
- 1 evőkanál Ketchupot
- 1 evőkanál Citromlé
- 1 teáskanál Paprika
- 1⁄2 teáskanál Cayenne-i bors (ha kevesebb fűszert szeretne, csökkentse)
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Olvasztott sótlan vaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a vajat lassan megolvasztjuk egy serpenyőben, de ne hagyjuk, hogy megbarnuljon, mert ez befolyásolhatja az ízek egyensúlyát.
Miután felolvadt, keverjük össze a majonézzel egy tálban. Ha házi készítésű majonézt használunk, az óriási különbséget jelenthet, de a bolti is jól használható.
Adja hozzá a Worcestershire szószt, a ketchupot, a felaprított fokhagymát, a paprikát és a cayenne-i borsot, és keverje össze, amíg jól összeáll. Ha csípősebb szószt szeretne, nyugodtan adjon hozzá egy csipetnyi Worcestershire-szószt.
Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a citromlevet. A kiegyensúlyozott tenger gyümölcsei mártás kulcsa, hogy a citromlé ne legyen túl erős; ezért adjuk hozzá utoljára.
Ízlés szerint sózzuk.
Ha az összes hozzávalót egyenletesen összekeverte, kóstolja meg, és szükség esetén állítsa be a fűszerezést.
Tálalás előtt legalább fél órán át hűtse a szószt a hűtőszekrényben. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalja kedvenc tenger gyümölcseivel és élvezze!