HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk tenger gyümölcsei mártás receptet

Ez a recept csodálatosan jól működik különféle tenger gyümölcseivel. Fanyar, pikáns és egy kicsit fűszeres - éppen a megfelelő keverék, hogy kihozza a tenger gyümölcseinek finom ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 csésze Majonéz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Ketchupot Hozzáadott
  • 1 evőkanál Citromlé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál Cayenne-i bors (ha kevesebb fűszert szeretne, csökkentse) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olvasztott sótlan vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a vajat lassan megolvasztjuk egy serpenyőben, de ne hagyjuk, hogy megbarnuljon, mert ez befolyásolhatja az ízek egyensúlyát.

2. Lépés

Miután felolvadt, keverjük össze a majonézzel egy tálban. Ha házi készítésű majonézt használunk, az óriási különbséget jelenthet, de a bolti is jól használható.

3. Lépés

Adja hozzá a Worcestershire szószt, a ketchupot, a felaprított fokhagymát, a paprikát és a cayenne-i borsot, és keverje össze, amíg jól összeáll. Ha csípősebb szószt szeretne, nyugodtan adjon hozzá egy csipetnyi Worcestershire-szószt.

4. Lépés

Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a citromlevet. A kiegyensúlyozott tenger gyümölcsei mártás kulcsa, hogy a citromlé ne legyen túl erős; ezért adjuk hozzá utoljára.

5. Lépés

Ízlés szerint sózzuk.

6. Lépés

Ha az összes hozzávalót egyenletesen összekeverte, kóstolja meg, és szükség esetén állítsa be a fűszerezést.

7. Lépés

Tálalás előtt legalább fél órán át hűtse a szószt a hűtőszekrényben. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek.

8. Lépés

Tálalja kedvenc tenger gyümölcseivel és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új