Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk vajas pirított tojást pirítóson?
Egyszerű, mégis finom receptet keres reggelire vagy villásreggelire? Próbálja ki a zúzott tojást! Ezek keményre főtt tojások, amelyeket ízletes vajkeverékkel pürésítünk, és metélőhagymával díszítünk, és tökéletesek pirítósra tálalva. Hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, és az egész család körében nagy sikert arat.
Hozzávalók
- 8 Tojás
- 4 EL Sótlan vaj, szobahőmérsékleten
- 1⁄4 csésze Apróra vágott friss metélőhagyma
- Só és bors, ízlés szerint
- 4 szeletek Rusztikus kenyér, pirítva
- További metélőhagyma a díszítéshez
Eljárás
Tegye a tojásokat egy nagy fazékba, és fedje le 1 hüvelyknyi hideg vízzel. Forraljuk fel közepesen magas hőfokon. Ha felforrt, fedjük le az edényt, és vegyük le a tűzről. Hagyja a tojásokat 9 percig a forró vízben állni.
9 perc elteltével engedje le a forró vizet az edényből, és töltse fel hideg vízzel. Hagyja a tojásokat a vízben kb. 10 percig hűlni.
Hámozza meg a tojásokat, és tegye őket egy tálba.
Villával törje darabokra a tojásokat, de ne keverje túl. Még mindig szép, darabos tojásdarabokat szeretnénk.
Egy külön tálban keverjük össze a vajat és az apróra vágott metélőhagymát. Sóval és borssal fűszerezzük.
Adja a vajas keveréket a tojásokhoz, és óvatosan keverje össze, amíg minden össze nem áll. Szükség esetén állítsuk be a fűszerezést.
A pirított kenyér minden egyes szeletére kanalazzon bőséges mennyiségű felvert tojást. Díszítsük további metélőhagymával.
Tálalja a tojásturmixot melegen vagy szobahőmérsékleten.