HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk vajas pirított tojást pirítóson?

Egyszerű, mégis finom receptet keres reggelire vagy villásreggelire? Próbálja ki a zúzott tojást! Ezek keményre főtt tojások, amelyeket ízletes vajkeverékkel pürésítünk, és metélőhagymával díszítünk, és tökéletesek pirítósra tálalva. Hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, és az egész család körében nagy sikert arat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Tojás Hozzáadott
  • 4 EL Sótlan vaj, szobahőmérsékleten Hozzáadott
  • 14 csésze Apróra vágott friss metélőhagyma Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 szeletek Rusztikus kenyér, pirítva Hozzáadott
  • További metélőhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Tegye a tojásokat egy nagy fazékba, és fedje le 1 hüvelyknyi hideg vízzel. Forraljuk fel közepesen magas hőfokon. Ha felforrt, fedjük le az edényt, és vegyük le a tűzről. Hagyja a tojásokat 9 percig a forró vízben állni.

2. Lépés

9 perc elteltével engedje le a forró vizet az edényből, és töltse fel hideg vízzel. Hagyja a tojásokat a vízben kb. 10 percig hűlni.

3. Lépés

Hámozza meg a tojásokat, és tegye őket egy tálba.

4. Lépés

Villával törje darabokra a tojásokat, de ne keverje túl. Még mindig szép, darabos tojásdarabokat szeretnénk.

5. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a vajat és az apróra vágott metélőhagymát. Sóval és borssal fűszerezzük.

6. Lépés

Adja a vajas keveréket a tojásokhoz, és óvatosan keverje össze, amíg minden össze nem áll. Szükség esetén állítsuk be a fűszerezést.

7. Lépés

A pirított kenyér minden egyes szeletére kanalazzon bőséges mennyiségű felvert tojást. Díszítsük további metélőhagymával.

8. Lépés

Tálalja a tojásturmixot melegen vagy szobahőmérsékleten.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új