HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Hokkaido tök leves kókusztejjel
Hokkaido tök és kókusztej leves recept, ami tökéletes ebédre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 db Hokkaido tök
- 1 l Zöldségleves
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros paprika
- 400 ml kókusztej
- 1 db Ginger
- 1 db Chili paprika
- 1 tk Kurkuma
- 2 EK Repceolaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tököt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és kivesszük a magjait.
2. Lépés
Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.
3. Lépés
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, adjunk hozzá hagymát, fokhagymát, paprikát, apróra vágott chili paprikát és reszelt gyömbért. Rövid ideig pirítsuk.
4. Lépés
Adjunk hozzá tököt, kurkumát és minden egyes összetevőt pirítsuk meg.
5. Lépés
Megöntözzük zöldséglevessel, hozzáadjuk a kókusztejet és puhára főzzük.
6. Lépés
Ezután mindent simára keverünk és ízesítjük sóval és fűszerekkel.
7. Lépés
Forrón szolgáljuk fel pirított kenyérrel.