HIRDETŐ

Forrás: Ewgenija_s from Canva

Hokkaidói sütőtök leves

A krémes hokkaidói sütőtökleves egy klasszikus őszi levesrecept, tele merész ízekkel és gyönyörű narancssárga színnel. Tökéletes melegítő étel a hideg őszi napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Kis hokkaidói sütőtök Hozzáadott
  • 1 db nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt bors Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml Krémek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A tököt megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranyszínűre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.

3. Lépés

Adja hozzá a sütőtököt és az összes fűszert a serpenyőbe, keverje meg, és fedő alatt párolja 10 percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a zöldséglevest, keverjük meg, és főzzük további 20 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.

5. Lépés

Ezután turmixoljon mindent sima levessé, és adja hozzá a tejszínt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új