HIRDETŐ
Forrás: Ewgenija_s from Canva
Hokkaidói sütőtök leves
A krémes hokkaidói sütőtökleves egy klasszikus őszi levesrecept, tele merész ízekkel és gyönyörű narancssárga színnel. Tökéletes melegítő étel a hideg őszi napokra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 db Kis hokkaidói sütőtök
- 1 db nagy hagyma
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanálok Olívaolaj
- 1 Kanál Sók
- 1⁄2 kanalak őrölt bors
- 1 Kanál őrölt fahéj
- 1⁄2 kanalak őrölt szerecsendió
- 1 l Zöldségleves
- 200 ml Krémek
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A tököt megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát.
2. Lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranyszínűre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.
3. Lépés
Adja hozzá a sütőtököt és az összes fűszert a serpenyőbe, keverje meg, és fedő alatt párolja 10 percig.
4. Lépés
Adjuk hozzá a zöldséglevest, keverjük meg, és főzzük további 20 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
5. Lépés
Ezután turmixoljon mindent sima levessé, és adja hozzá a tejszínt.