Forrás: Pixabay
Hólabda
Pepecselős, de annál mutatósabb "téli desszert". Kókuszkedvelők számára kihagyhatatlan. A csokifedél ízlés alapján elhagyható, létezik olyan variáció is, amikor az egészet kókusszal boríthatjuk be.
Hozzávalók
- 8 ks tojás
- 8 ek víz
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 10 dkg simaliszt
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg kókuszreszelék
Eljárás
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. Óvatosan hozzákeverjük a habot is, és megsütjük a piskótatésztát kb. 15 perc alatt 170 fokon.
A krémhez összefőzzük a simalisztet és a tejet. Amikor az így kapott "puding" kihül, a habosra kevert vajat és porcukrot adjuk hozzá.
Amikor a megsült tészta is kihül, az egészet félbe szeljük (késsel, vagy cérnával), és pogácsaszaggatóval kiszaggatjük a dupla korongokat.
A krémmel a két kis lapot, és az oldalakat is bekenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejét pedig olvasztott csokoládével vonjuk be.
Majdnem jó a recept de ha egy csomag szódabikarbónát beleraknák akkor ehetetlen lenne az egész!Helyesen kellene leírni a receptet!Feltüntetni külön a piskóta és a krém hozzávalóit.Így az aki nem ismeri a sütit érthetetlen katyvasz az egész!