HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hólabda

Pepecselős, de annál mutatósabb "téli desszert". Kókuszkedvelők számára kihagyhatatlan. A csokifedél ízlés alapján elhagyható, létezik olyan variáció is, amikor az egészet kókusszal boríthatjuk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 8 ek víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 25 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 10 dkg simaliszt Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott
  • 10 dkg csokoládé Hozzáadott
  • 10 dkg kókuszreszelék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. Óvatosan hozzákeverjük a habot is, és megsütjük a piskótatésztát kb. 15 perc alatt 170 fokon.

2. Lépés

A krémhez összefőzzük a simalisztet és a tejet. Amikor az így kapott "puding" kihül, a habosra kevert vajat és porcukrot adjuk hozzá.

3. Lépés

Amikor a megsült tészta is kihül, az egészet félbe szeljük (késsel, vagy cérnával), és pogácsaszaggatóval kiszaggatjük a dupla korongokat.

4. Lépés

A krémmel a két kis lapot, és az oldalakat is bekenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejét pedig olvasztott csokoládével vonjuk be.

Hozzászólások (1)

Andrea_Pap 2023. 12. 05.

Majdnem jó a recept de ha egy csomag szódabikarbónát beleraknák akkor ehetetlen lenne az egész!Helyesen kellene leírni a receptet!Feltüntetni külön a piskóta és a krém hozzávalóit.Így az aki nem ismeri a sütit érthetetlen katyvasz az egész!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új