HIRDETŐ
Forrás: rimmabondarenko
Holland szósz
A holland szósz ízletes és gazdag ízekben, ideális különböző ételekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 db tojássárgája
- 1 kanál Mustár
- 150 g vaj
- 2 kanalak fehér bor
- 1 kanál Citromlé
- 1 Csipet Só
- 1 Csipet őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Olvassz a vajat egy kis lábasban közepes hőfokon, amint a vaj elolvadt, vedd le a tűzről.
2. Lépés
Egy tálban keverje össze a tojássárgáját, a mustárt, a fehér bort és a citromlevet. Egy habverővel keverje össze, amíg a szósz sima nem lesz.
3. Lépés
Fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat a keverékhez, folyamatosan keverje, hogy az összes hozzávaló tökéletesen összekeveredjen.
4. Lépés
Adj hozzá sót és fekete borsot ízlés szerint. Keverd meg újra.
5. Lépés
Az öntet kész az felszolgálásra. Melegen vagy lehűtve kínálhatod.