HIRDETŐ

Forrás: freepik

Hortobágyi húsos palacsinta

A Hortobágyi húsos palacsinta a magyar konyha egyik népszerű és ízletes hagyományos étele. Az eredeti recept gyakran használ baromfi húst hagymás, paprikás raguban, amit palacsintába töltünk és besamel mártással vonunk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A palacsintatésztához:

  • 4 tojás Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

A besamel mártáshoz:

  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsd el a palacsintát a szokásos módon: Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a lisztet és a sót. Keverjük simára, majd hagyjuk negyed órát pihenni. Ezután készítsd el a palacsintákat.

2. Lépés

A töltelék elkészítéséhez aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. A csirkemellet vágjuk kisebb darabokra. A hagymákat dinszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá a húst. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd pároljuk, amíg a hús megpuhul.

3. Lépés

Közben készítsd el a besamel mártást: Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd keverjük hozzá a lisztet. Add hozzá a tejet, majd fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Folyamatos kevergetés mellett főzze fel, míg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Töltsd meg a palacsinta tésztát a húsrágúval, majd tedd őket egy sütőtálba. Öntsd rá a besamel mártást, és süsd előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Tálald forrón, friss zöldsalátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új