HIRDETŐ

Forrás: freepik

Húsgolyó recept

Szeretem a húsgolyó receptjeimet megosztani veletek, mert ez az ételek egyike, amit még a nagymamámtól tanultam el, és olyan nostalgiát vált ki belőlem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert) Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, sót, borsot és őrölt paprikát. Fontos, hogy alaposan összedolgozzuk az összetevőket, hogy a húsgolyók szépen összetartsanak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és alaposan gyúrjuk össze a húsmasszával. (Pro Tipp: a zsemlemorzsa segít megtartani a húsgolyók formáját és megakadályozza, hogy szétessenek a sütés alatt.)

4. Lépés

Formázzuk meg a húsgolyókat, kb. dió nagyságúakat.

5. Lépés

Melegítsük elő a teflon serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olajat.

6. Lépés

Süssük a húsgolyókat közepes hőmérsékleten, minden oldalukat szépen aranybarnára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek