Forrás: freepik
Húsgolyó recept
Szeretem a húsgolyó receptjeimet megosztani veletek, mert ez az ételek egyike, amit még a nagymamámtól tanultam el, és olyan nostalgiát vált ki belőlem.
Hozzávalók
- 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert)
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 teáskanál őrölt paprika
- olaj a sütéshez
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, sót, borsot és őrölt paprikát. Fontos, hogy alaposan összedolgozzuk az összetevőket, hogy a húsgolyók szépen összetartsanak.
Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és alaposan gyúrjuk össze a húsmasszával. (Pro Tipp: a zsemlemorzsa segít megtartani a húsgolyók formáját és megakadályozza, hogy szétessenek a sütés alatt.)
Formázzuk meg a húsgolyókat, kb. dió nagyságúakat.
Melegítsük elő a teflon serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olajat.
Süssük a húsgolyókat közepes hőmérsékleten, minden oldalukat szépen aranybarnára.