HIRDETŐ

Forrás: freepik

Húsgolyó recept

Szeretem a húsgolyó receptjeimet megosztani veletek, mert ez az ételek egyike, amit még a nagymamámtól tanultam el, és olyan nostalgiát vált ki belőlem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert) Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, sót, borsot és őrölt paprikát. Fontos, hogy alaposan összedolgozzuk az összetevőket, hogy a húsgolyók szépen összetartsanak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és alaposan gyúrjuk össze a húsmasszával. (Pro Tipp: a zsemlemorzsa segít megtartani a húsgolyók formáját és megakadályozza, hogy szétessenek a sütés alatt.)

4. Lépés

Formázzuk meg a húsgolyókat, kb. dió nagyságúakat.

5. Lépés

Melegítsük elő a teflon serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olajat.

6. Lépés

Süssük a húsgolyókat közepes hőmérsékleten, minden oldalukat szépen aranybarnára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új