Húsgombóc spagetti
Hagyományos olasz étel, melyet a világ számos pontján ismernek és szeretnek. A fűszeres húsgombócok, a lédús paradicsomszósz és a kifőtt spagetti tökéletesen harmónizálnak egymással, és mindig gondoskodnak arról, hogy az ebéd vagy a vacsora valódi, élvezetes rituálévá váljon.
Hozzávalók
- 500 g darált hús marha vagy sertés esetleg kevert
- 200 g spagetti
- 1 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml vörösbor
- 1 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 50 g reszelt parmezán
- 1 púpozott teáskanál szárított bazsalikom
- 1 púpozott teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál chilli pehely opcionális
- só bors
- olívaolaj
Eljárás
A darált húst keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal, a finomra vágott fokhagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal.
Az így kapott masszából formázz közepes méretű gombócokat, majd tedd őket félre.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a gombócokat mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Majd vedd őket ki és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott hagymát. Mikor üvegesre vált, add hozzá a fokhagymát és pirítsd pár percig.
Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot és a vörösbort, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és ha szereted picit csípősebben, chili pehellyel is.
Helyezd vissza a gombócokat a szószba, fedd le a serpenyőt és közepes lángon kb. 20-25 percig főzd az ételt.
Ezalatt egy nagy lábasban forralj vizet a spagettihez, sózd meg és főzd a csomagolásán lévő utasítások szerint.
Mikor elkészült a spagetti, szűrd le és öntsd a húsgombócokhoz. Keverd meg óvatosan és már tálalhatod is.
Tálaláskor megszórhatod egy kis extra reszelt parmezánnal, és friss bazsalikom levelekkel díszítheted.