HIRDETŐ

Húsgombócok spagettivel

Az alapja mártásban készült hús- vagy húsdarabkák és spagetti tésztával fogyasztja. Ez az egyszerű, mégis ízletes recept garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgombóchoz:

  • 500 g darált hús (marha, sertés vagy vegyesen) Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 100 g morzsa Hozzáadott
  • 50 g parmezán, reszelve Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott

Mártáshoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 konzerv paradicsomkonzerv, darabolt Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott

Továbbá:

  • 350 g spagetti Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a húsgombóc hozzávalóit egy tálban, majd formázzunk belőlük közepes méretű gombócokat.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd süssük meg a húsgombócokat minden oldalukon. Ha kész, vegyük őket ki a serpenyőből és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanabban a serpenyőben pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, a bazsalikomot, oregánót és fűszerezzük sóval és borssal. Hagyjuk lassú tűzön főni 15-20 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

4. Lépés

Közben egy másik edényben főzzük meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.

5. Lépés

Tegyük vissza a húsgombócokat a mártásba és főzzük még 10 percig együtt.

6. Lépés

Ha a spagetti kész, szűrjük le és keverjük össze a mártással és húsgombócokkal.

7. Lépés

Tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új