Húsgombócok spagettivel
Az alapja mártásban készült hús- vagy húsdarabkák és spagetti tésztával fogyasztja. Ez az egyszerű, mégis ízletes recept garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
Hozzávalók
Húsgombóchoz:
- 500 g darált hús (marha, sertés vagy vegyesen)
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 100 g morzsa
- 50 g parmezán, reszelve
- só, bors
Mártáshoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Fej hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 konzerv paradicsomkonzerv, darabolt
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só, bors
Továbbá:
- 350 g spagetti
- Friss bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Keverjük össze a húsgombóc hozzávalóit egy tálban, majd formázzunk belőlük közepes méretű gombócokat.
Egy nagy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd süssük meg a húsgombócokat minden oldalukon. Ha kész, vegyük őket ki a serpenyőből és tegyük félre.
Ugyanabban a serpenyőben pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, a bazsalikomot, oregánót és fűszerezzük sóval és borssal. Hagyjuk lassú tűzön főni 15-20 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
Közben egy másik edényben főzzük meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
Tegyük vissza a húsgombócokat a mártásba és főzzük még 10 percig együtt.
Ha a spagetti kész, szűrjük le és keverjük össze a mártással és húsgombócokkal.
Tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.