HIRDETŐ

Hűsítő Sorbet a meleg napokra

A sorbet egy hűsítő, gyümölcsös édesség, ami remek választás a meleg nyári napokra. Ahhoz, hogy mindenképpen egészséges maradjon, csak friss alapanyagokat használjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tetszőleges gyümölcs (pl. eper, citrom málna ananász) Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 150 g cukorszirup Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A gyümölcsöt feldaraboljuk és egy lábasba tesszük. A cukorszirupot és a vizet hozzáöntjük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a gyümölcs megpuhul.

2. Lépés

Amikor a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük, hogy a magokat és a rostokat eltávolítsuk.

3. Lépés

Az így kapott pürét az ízesített citromlével összekeverjük, majd egy tálba öntjük és a fagyasztóba helyezzük.

4. Lépés

Körülbelül 30 perces intervallumokkal kell kivenni a fagyasztóból és megkeverni a masszát, amíg teljesen be nem fagy. Ennek célja, hogy ne nagyon kemény jégkristályok képződjenek, hanem a végeredmény krémes legyen.

5. Lépés

Teljesen megfagyott állapotban kanállal kiszedhető, és azonnal fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új