HIRDETŐ

Hűsítő Sorbet a meleg napokra

A sorbet egy hűsítő, gyümölcsös édesség, ami remek választás a meleg nyári napokra. Ahhoz, hogy mindenképpen egészséges maradjon, csak friss alapanyagokat használjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tetszőleges gyümölcs (pl. eper, citrom málna ananász) Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 150 g cukorszirup Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A gyümölcsöt feldaraboljuk és egy lábasba tesszük. A cukorszirupot és a vizet hozzáöntjük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a gyümölcs megpuhul.

2. Lépés

Amikor a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük, hogy a magokat és a rostokat eltávolítsuk.

3. Lépés

Az így kapott pürét az ízesített citromlével összekeverjük, majd egy tálba öntjük és a fagyasztóba helyezzük.

4. Lépés

Körülbelül 30 perces intervallumokkal kell kivenni a fagyasztóból és megkeverni a masszát, amíg teljesen be nem fagy. Ennek célja, hogy ne nagyon kemény jégkristályok képződjenek, hanem a végeredmény krémes legyen.

5. Lépés

Teljesen megfagyott állapotban kanállal kiszedhető, és azonnal fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek