Hűsítő Sorbet a meleg napokra
A sorbet egy hűsítő, gyümölcsös édesség, ami remek választás a meleg nyári napokra. Ahhoz, hogy mindenképpen egészséges maradjon, csak friss alapanyagokat használjunk.
Hozzávalók
- 500 g tetszőleges gyümölcs (pl. eper, citrom málna ananász)
- 300 ml víz
- 150 g cukorszirup
- 2 evőkanál citromlé
Eljárás
A gyümölcsöt feldaraboljuk és egy lábasba tesszük. A cukorszirupot és a vizet hozzáöntjük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a gyümölcs megpuhul.
Amikor a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük, hogy a magokat és a rostokat eltávolítsuk.
Az így kapott pürét az ízesített citromlével összekeverjük, majd egy tálba öntjük és a fagyasztóba helyezzük.
Körülbelül 30 perces intervallumokkal kell kivenni a fagyasztóból és megkeverni a masszát, amíg teljesen be nem fagy. Ennek célja, hogy ne nagyon kemény jégkristályok képződjenek, hanem a végeredmény krémes legyen.
Teljesen megfagyott állapotban kanállal kiszedhető, és azonnal fogyasztható.