Forrás: canva
Húsleves csirkemellből
Ez a recept egy klasszikus, gazdag húsleves, amely otthonosan melegít bármely hideg napon. Az egyszerű hozzávalók és az egyszerű elkészítés ellenére ízletes és tápláló étel. Próbáld ki te is!
Hozzávalók
- 4 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa
- 2 zeller
- 1 fehérrépa
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 szem szegfűbors
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 l víz
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg alaposan és tegyük bele egy nagy lábasba. Legyen elég nagy ahhoz, hogy a húst és a zöldségeket is befogadja, de mégis elférjen a tűzhelyen.
Tipp: Ne használj nyers csirkebőrt a leveshez, mert könnyen zavarossá teheti azt.
Adjunk hozzá 2 liter vizet, babérlevelet, szegfűborsot és sót. Forraljuk fel közepes tűzön.
Tipp: Fontos, hogy ne forraljuk túl sokáig a húst, mert akkor könnyen szárazzá válhat.
Amint felforrt, csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk, hogy lassú tűzön főjön tovább.
Közben olvaszd fel az apróbb zöldségeket. Hámozzuk meg a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát, majd vágjuk őket kisebb darabokra.
Tipp: A zöldségek nagysága attól függ, hogyan szeretnéd tálalni a levest, de általánosságban 1-2 cm vastag szeletekre vágva tökéletes.
A hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a lábasba.
Főzzük további 1 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor a leves kész, szűrjük le, tálaljuk a csirkemell és a zöldségek darabjaival.
Próbáljunk meg minél kevesebb zöldfűszert belevágni, hiszen azok gyakran túlságosan erős ízt adnak a húslevesnek.
Tálaláskor szórjunk rá petrezselymet, és kínáljunk hozzá friss kenyeret. A leves íze gazdagabb lesz, ha van egy kis idő hűlni és az ízek összeérnek. Jó étvágyat kívánok!