:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/l57bDhxNGvncqHrla-V2/333b5ed53b95ee77a00db1653923ce.jpeg)
Forrás: Pixabay: Alexandra_Koch
Húsos tepsis krumpli
Soha nem hoztam még rossz döntést, amikor húsos tepsis krumplit készítettem. Mindig biztos siker, és a családom imádja! Most megosztom veletek ezt az egyszerű, de ízletes receptet.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 500 g sertéstarja
- 2 Fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
Először is a húst kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk kb. 20 percig. Közben a krumplit megpucoljuk, megmossuk és szintén felkockázzuk.
Az olajat egy tepsiben felmelegítjük, és megpirítjuk benne a húst. Ha már szép barna, hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát is. Adhatunk hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen oda.
Hozzákeverjük a krumplit, majd minden jól összeforgatjuk, és a tetejét lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 15 percenként nézzünk rá, és ha kell, adjunk hozzá még vizet.
Amikor kész, petrezselyemmel tálaljuk.