HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Alexandra_Koch

Húsos tepsis krumpli

Soha nem hoztam még rossz döntést, amikor húsos tepsis krumplit készítettem. Mindig biztos siker, és a családom imádja! Most megosztom veletek ezt az egyszerű, de ízletes receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 500 g sertéstarja Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is a húst kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk kb. 20 percig. Közben a krumplit megpucoljuk, megmossuk és szintén felkockázzuk.

2. Lépés

Az olajat egy tepsiben felmelegítjük, és megpirítjuk benne a húst. Ha már szép barna, hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát is. Adhatunk hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Hozzákeverjük a krumplit, majd minden jól összeforgatjuk, és a tetejét lefedjük alufóliával.

4. Lépés

Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 15 percenként nézzünk rá, és ha kell, adjunk hozzá még vizet.

5. Lépés

Amikor kész, petrezselyemmel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új