HIRDETŐ

Húszperces bableves

Laktató bableves tele fehérjével, percek alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 50 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Répát Hozzáadott
  • 1 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 500 ml Húsleves (zöldséges vagy csirke) Hozzáadott
  • 300 g Konzervált sötét bab Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Friss koriander (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A szalonnát apró darabokra vágjuk, egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd félretesszük

2. Lépés

Öntsünk egy kis olívaolajat a fazékba, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és répát, közepes lángon

3. Lépés

3 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymagerezdet, és további 1 percig pirítjuk

4. Lépés

Öntsünk fel fél liter forró húslevessel, és várjuk meg, amíg elkezd pezsegni (megjegyzés: a húslevest egyszerűen elkészíthetjük a húsleves kocka fél liter vízben való feloldásával)

5. Lépés

Ha a húsleves túlfő, hozzáadjuk a konzervbabot lé nélkül, és újra főzzük

6. Lépés

Végül sóval és fekete borssal ízesítjük (figyelem, a leves már elég sós lehet, ezért óvatosan sózzuk)

7. Lépés

A levest tálaljuk egy tányérba, díszítsük apróra vágott korianderrel és szalonnadarabokkal

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új