HIRDETŐ

Húszperces bableves

Laktató bableves tele fehérjével, percek alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 50 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Répát Hozzáadott
  • 1 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 500 ml Húsleves (zöldséges vagy csirke) Hozzáadott
  • 300 g Konzervált sötét bab Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Friss koriander (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A szalonnát apró darabokra vágjuk, egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd félretesszük

2. Lépés

Öntsünk egy kis olívaolajat a fazékba, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és répát, közepes lángon

3. Lépés

3 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymagerezdet, és további 1 percig pirítjuk

4. Lépés

Öntsünk fel fél liter forró húslevessel, és várjuk meg, amíg elkezd pezsegni (megjegyzés: a húslevest egyszerűen elkészíthetjük a húsleves kocka fél liter vízben való feloldásával)

5. Lépés

Ha a húsleves túlfő, hozzáadjuk a konzervbabot lé nélkül, és újra főzzük

6. Lépés

Végül sóval és fekete borssal ízesítjük (figyelem, a leves már elég sós lehet, ezért óvatosan sózzuk)

7. Lépés

A levest tálaljuk egy tányérba, díszítsük apróra vágott korianderrel és szalonnadarabokkal

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek