Húszperces bableves
Laktató bableves tele fehérjével, percek alatt elkészül.
Hozzávalók
- 50 g füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Répát
- 1 EK Olívaolaj
- 500 ml Húsleves (zöldséges vagy csirke)
- 300 g Konzervált sötét bab
- Só és őrölt fekete bors
- Friss koriander (nem kötelező)
Eljárás
A szalonnát apró darabokra vágjuk, egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd félretesszük
Öntsünk egy kis olívaolajat a fazékba, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és répát, közepes lángon
3 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymagerezdet, és további 1 percig pirítjuk
Öntsünk fel fél liter forró húslevessel, és várjuk meg, amíg elkezd pezsegni (megjegyzés: a húslevest egyszerűen elkészíthetjük a húsleves kocka fél liter vízben való feloldásával)
Ha a húsleves túlfő, hozzáadjuk a konzervbabot lé nélkül, és újra főzzük
Végül sóval és fekete borssal ízesítjük (figyelem, a leves már elég sós lehet, ezért óvatosan sózzuk)
A levest tálaljuk egy tányérba, díszítsük apróra vágott korianderrel és szalonnadarabokkal