HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Ideális Tonhal krém lilahagymával
Ez a tonhal krém lilahagymával nem csak finom, de elkészítése is gyors és egyszerű. Ideális választás vendégek előtt vagy akár egy hétvégi piknikre is. Jól illik pirítósra, zsemlyére, vagy friss zöldségekkel tálalva.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 doboz tonhal olajban
- 2 nagy lilahagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál Mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ks citrom
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Áztassuk be a tonhalat egy tálba, majd szűrjük le róla az olajat.
2. Lépés
A lilahagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk őket apróra.
3. Lépés
A fokhagymát is pucoljuk meg, és zúzzuk össze.
4. Lépés
Keverjük össze a tonhalat, a lilahagymát, a majonézt, a mustárt és a fokhagymát egy tálban.
5. Lépés
Nyomjuk ki a citrom levét, és adjuk a krémhez. Sóval és borssal ízesítsük.
6. Lépés
Keverjük jól össze az összes hozzávalót, majd hagyjuk állni a krémet legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.