Igazán finom Pörkölt tészta
A pörkölt tészta egy igazán laktató és ízletes étel, rövid idő alatt elkészül. A finom pörkölt mellett a tészta is fontos szerepet játszik benne, ami megfelelő mennyiségben biztosítja a szükséges energiát és egyben nagyszerűen kiegészíti a pörkölt ízét.
Hozzávalók
- 500 g sertéslapocka
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 ks babérlevél
- 500 g száraz tészta
Eljárás
A húst mossuk meg és kockázzuk fel kb. 2x2 cm-es kockákra. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
Egy nagyobb fazékban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg. Amikor már üveges, adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk meg.
Vegyük le a tűzről, majd szórjuk meg a köménnyel, a pirospaprikával és sóval. Keverjük össze, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a babérlevelet is.
Főzzük tovább a húst, amíg szép szaftos nem lesz. Közben ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amíg a hús fő, a tésztát is főzzük ki sós vízben, majd csepegtessük le.
A kifőtt tésztát öntsük a kész pörköltbe, keverjük össze, és főzzük együtt még néhány percig.
Az elkészült pörkölt tészta már tálalható is. Fogyaszthatjuk magában, vagy különböző salátákkal, gyümölcsökkel is kiegészítve.