HIRDETŐ

Igazán finom Pörkölt tészta

A pörkölt tészta egy igazán laktató és ízletes étel, rövid idő alatt elkészül. A finom pörkölt mellett a tészta is fontos szerepet játszik benne, ami megfelelő mennyiségben biztosítja a szükséges energiát és egyben nagyszerűen kiegészíti a pörkölt ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 500 g száraz tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg és kockázzuk fel kb. 2x2 cm-es kockákra. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg. Amikor már üveges, adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk meg.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd szórjuk meg a köménnyel, a pirospaprikával és sóval. Keverjük össze, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a babérlevelet is.

4. Lépés

Főzzük tovább a húst, amíg szép szaftos nem lesz. Közben ha szükséges, pótoljuk a vizet.

5. Lépés

Amíg a hús fő, a tésztát is főzzük ki sós vízben, majd csepegtessük le.

6. Lépés

A kifőtt tésztát öntsük a kész pörköltbe, keverjük össze, és főzzük együtt még néhány percig.

7. Lépés

Az elkészült pörkölt tészta már tálalható is. Fogyaszthatjuk magában, vagy különböző salátákkal, gyümölcsökkel is kiegészítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új