Igazán gazdag, krémes Marcipános csokitorta
Egy a csokiimádók által biztosan kedvelt édességről van szó: egy igazán gazdag, krémes és ízletes csokitortát mutatunk be, melynek titka a márcipános töltelék. Minden falatkája magával ragad az ínyenceket.
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
- 200 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 250 g kristálycukor
- 4 nagy tojás
- 150 g finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A márcipános töltelék hozzávalói:
- 200 g marcipán
- 50 g kristálycukor
- 1 evőkanál vodka vagy rum
A csokoládés máz hozzávalói:
- 200 g étcsokoládé
- 200 ml tejszín
Eljárás
Készítsük el a tésztát: Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét gőzfürdő felett. Hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a vajas csokoládés keveréket. Öntsük hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd keverjük össze.
Készítsük el a márcipános tölteléket: A márcipánt daráljuk le, majd keverjük össze a cukorral és a választott szeszes itallal.
Tegyük a tészta felét a tortaformába, szórjuk rá a márcipánt, majd takarjuk be a maradék tésztával. Süssük 180°C-on 40-45 percig.
Készítsük el a csokoládés mázat: Olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel gőzfürdő felett, majd hagyjuk kissé hűlni.
Borítsuk a tortát a mázzal és hagyjuk megszilárdulni.