HIRDETŐ

Igazán gazdag, krémes Marcipános csokitorta

Egy a csokiimádók által biztosan kedvelt édességről van szó: egy igazán gazdag, krémes és ízletes csokitortát mutatunk be, melynek titka a márcipános töltelék. Minden falatkája magával ragad az ínyenceket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tészta hozzávalói:

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 250 g kristálycukor Hozzáadott
  • 4 nagy tojás Hozzáadott
  • 150 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A márcipános töltelék hozzávalói:

  • 200 g marcipán Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vodka vagy rum Hozzáadott

A csokoládés máz hozzávalói:

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük el a tésztát: Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét gőzfürdő felett. Hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a vajas csokoládés keveréket. Öntsük hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd keverjük össze.

3. Lépés

Készítsük el a márcipános tölteléket: A márcipánt daráljuk le, majd keverjük össze a cukorral és a választott szeszes itallal.

4. Lépés

Tegyük a tészta felét a tortaformába, szórjuk rá a márcipánt, majd takarjuk be a maradék tésztával. Süssük 180°C-on 40-45 percig.

5. Lépés

Készítsük el a csokoládés mázat: Olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel gőzfürdő felett, majd hagyjuk kissé hűlni.

6. Lépés

Borítsuk a tortát a mázzal és hagyjuk megszilárdulni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új