Forrás: facebook
Igazán Lusta lángos egyszerűen
Egy nagyszerű étel, ha gyorsan, mégis ízletesen szeretnék megvendégelni a vendégeinket. A recept igazán egyszerű, nem igényel különösebb szakértelmet és meglepő, mennyire finom eredményt lehet vele elérni. A frissen sütött testes tésztának és a hagyományos lángos kiegészítőknek köszönhetően igazán ízletes falat.
Hozzávalók
- 500 g búzasikér
- 1 l tej
- 2 ks tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- Só, ízlés szerint
- napraforgóolaj (a sütéshez)
Eljárás
A tejet, a tojást és a sót egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a búzasikért és a sütőport, majd jól elkeverjük az egészet. Ha túl száraz lenne, pici tejjel lazíthatjuk, ha túl folyós, egy kis liszttel sűríthetünk rajta.
Egy nagyobb serpenyőben bő olajban, közepes lángon egy-egy kanálnyi adagot kisütünk mindkét oldalán aranybarnára. Úgyjártunk mindaddig, míg a tészta el nem fogyna.
A kisült lángosokat olajszívó papírral letörölgetjük, majd ízlés szerinti feltéttel (pl. tejföl, sajt, fokhagyma) tálaljuk.