Forrás: Youtube
Igazi falusi kakaspörkölt bográcsban
A legjobb program közösen bográcsozni ezért igyekszem minél több bográcsos receptet hozni, most, hogy beköszöntött a jó idő.
Hozzávalók
- 4 ek disznózsír
- 6 Fej vöröshagyma
- víz
- 3 kg kakas
- só
- bors
- 1 tk kömény
- 2 ek őrölt édes pirsospaprika
- 7 gerezd fokhagyma
- 2 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
Eljárás
Zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha már szép üveges, akkor hozzáöntünk kb 2-3 deci vizet és egy jó 10 percig főzzük. A kakas részeit beletesszük a bográcsba és picit lepirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával és átkeverjük a bográcsot. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és egy kis vizet. Ha elfőtte a levét, mindig öntsünk még hozzá vizet és így főzzük. Tegyük bele a paradicsomokat és a paprikát egyben.
Ha már megpuhult a hús, ne nagyon keverjük, mert csak szétszednénk a húsokat, inkább csak rázogassuk a bográcsot. Lassú tűzön hagyuk főni egy jó másfél órat. Ha úgy érezzük még ízesíthetjük. El is készült a kakaspörkölt. Javaslom, hogy nokedlivel egyétek mert azzal a legfinomabb.