HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi lelki melengető Almás kevert

Az almás kevert igazi lelki melengető egy hideg őszi estén. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis igazi ízkavalkád. Az édes alma, a cukor és a fahéj tökéletes harmóniája egy lélegzetelállító desszertben. Az elkészítése nem kíván nagy főzőtudást, így kezdő szakácsok számára is ideális választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Közepes nagyságú alma Hozzáadott
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossa meg az almákat, majd hámozd meg és vágd félcm-es kockákra.

3. Lépés

A vajat olvaszd meg, majd hűtsd le.

4. Lépés

Egy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral.

5. Lépés

Adj hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd keverd össze.

6. Lépés

Öntsd hozzá az olvasztott vajat és keverd össze.

7. Lépés

Add hozzá az alma darabokat és óvatosan keverd össze.

8. Lépés

Egy kivajazott sütőformába öntsd a tésztát, majd simítsd el.

9. Lépés

Süsd 180 fokon 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta jól átsült-e. Ha a tű nem lesz ragacsos, akkor kész a sütemény.

11. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek