Forrás: Pixabay
Igazi lelki melengető Almás kevert
Az almás kevert igazi lelki melengető egy hideg őszi estén. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis igazi ízkavalkád. Az édes alma, a cukor és a fahéj tökéletes harmóniája egy lélegzetelállító desszertben. Az elkészítése nem kíván nagy főzőtudást, így kezdő szakácsok számára is ideális választás.
Hozzávalók
- 2 Közepes nagyságú alma
- 250 g búzaliszt
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 100 g vaj
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 csipet só
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Mossa meg az almákat, majd hámozd meg és vágd félcm-es kockákra.
A vajat olvaszd meg, majd hűtsd le.
Egy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral.
Adj hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd keverd össze.
Öntsd hozzá az olvasztott vajat és keverd össze.
Add hozzá az alma darabokat és óvatosan keverd össze.
Egy kivajazott sütőformába öntsd a tésztát, majd simítsd el.
Süsd 180 fokon 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta jól átsült-e. Ha a tű nem lesz ragacsos, akkor kész a sütemény.
Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.