HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi lelki melengető Almás kevert

Az almás kevert igazi lelki melengető egy hideg őszi estén. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis igazi ízkavalkád. Az édes alma, a cukor és a fahéj tökéletes harmóniája egy lélegzetelállító desszertben. Az elkészítése nem kíván nagy főzőtudást, így kezdő szakácsok számára is ideális választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Közepes nagyságú alma Hozzáadott
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossa meg az almákat, majd hámozd meg és vágd félcm-es kockákra.

3. Lépés

A vajat olvaszd meg, majd hűtsd le.

4. Lépés

Egy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral.

5. Lépés

Adj hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd keverd össze.

6. Lépés

Öntsd hozzá az olvasztott vajat és keverd össze.

7. Lépés

Add hozzá az alma darabokat és óvatosan keverd össze.

8. Lépés

Egy kivajazott sütőformába öntsd a tésztát, majd simítsd el.

9. Lépés

Süsd 180 fokon 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta jól átsült-e. Ha a tű nem lesz ragacsos, akkor kész a sütemény.

11. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új