Forrás: Pixabay
Igazi magyar klasszikus Duna hullám sütemény
A Duna hullám sütemény egy igazi magyar klasszikus, minden családi összejövetel és ünnepi alkalom elengedhetetlen része. A vaníliás, citromos keksz és az ízletes csokoládé íze megunhatatlan, és szinte ellenállhatatlan.
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g vaj
- 3 Minden tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 200 g cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl víz
A bevonathoz:
- 250 g étcsokoládé
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és a szódabikarbónát egy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat, végül az egész tojásokat, és gyúrjuk össze. Adjuk hozzá a vizet, ha szükséges.
Osszuk el a tésztát három egyenlő részre.
Mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, és süssük ki őket 180 fokon kb. 15-20 percig.
A töltelékhez keverjük össze a cukrot, a kakaót és a vizet egy lábasban, és főzzük addig, míg a cukor teljesen el nem olvad.
A kihűlt tésztalapokat kenjük meg a töltelékkel, és helyezzük egymásra.
A sütemény tetejét és oldalát olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Hagyjuk pár órát hűlni, hogy a csokoládé megdermedjen, majd szeleteljük fel.