HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyar klasszikus Duna hullám sütemény

A Duna hullám sütemény egy igazi magyar klasszikus, minden családi összejövetel és ünnepi alkalom elengedhetetlen része. A vaníliás, citromos keksz és az ízletes csokoládé íze megunhatatlan, és szinte ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

A tésztához:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 3 Minden tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál szódabikarbóna Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott

A bevonathoz:

  • 250 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és a szódabikarbónát egy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat, végül az egész tojásokat, és gyúrjuk össze. Adjuk hozzá a vizet, ha szükséges.

2. Lépés

Osszuk el a tésztát három egyenlő részre.

3. Lépés

Mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, és süssük ki őket 180 fokon kb. 15-20 percig.

4. Lépés

A töltelékhez keverjük össze a cukrot, a kakaót és a vizet egy lábasban, és főzzük addig, míg a cukor teljesen el nem olvad.

5. Lépés

A kihűlt tésztalapokat kenjük meg a töltelékkel, és helyezzük egymásra.

6. Lépés

A sütemény tetejét és oldalát olvasztott csokoládéval vonjuk be.

7. Lépés

Hagyjuk pár órát hűlni, hogy a csokoládé megdermedjen, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új