HIRDETŐ

Igazi magyar Töltött Szőlőlevél

A töltött szőlőlevél egy hagyományos magyar étel, mely töltünk meg ízletes fűszeres rizzsel és darált hússal. Az elkészítése időigényes, de a végeredmény kárpótol mindenkit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 24 ks szőlőlevél (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 1 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A rizst mossuk át hideg vízben, majd főzzük meg a csomagoláson találó utasítások szerint. Tegyük félre hűlni.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

A párolt hagymához adjuk hozzá a főtt rizst, sót, borsot, köményt, citromlevet és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Vegyünk egy szőlőlevelet és helyezzük rá a töltelékre kevesebb, mint evőkanálnyi mennyiséget.

5. Lépés

Helyezzük a töltött szőlőlevelet, hozzá néhány citromkarikát vagy szőlőfürtöt.

6. Lépés

6 Főzzük vagy gőzöljük körülbelül 45 percig, amíg a szőlőlevelek puhák lesznek és a töltelék átpuhul.

7. Lépés

Tálalás előtt hűtsük le egy kicsit, majd ízlés szerint friss citromlével vagy jogttal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek