HIRDETŐ

Igazi magyar Töltött Szőlőlevél

A töltött szőlőlevél egy hagyományos magyar étel, mely töltünk meg ízletes fűszeres rizzsel és darált hússal. Az elkészítése időigényes, de a végeredmény kárpótol mindenkit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 24 ks szőlőlevél (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 1 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A rizst mossuk át hideg vízben, majd főzzük meg a csomagoláson találó utasítások szerint. Tegyük félre hűlni.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

A párolt hagymához adjuk hozzá a főtt rizst, sót, borsot, köményt, citromlevet és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Vegyünk egy szőlőlevelet és helyezzük rá a töltelékre kevesebb, mint evőkanálnyi mennyiséget.

5. Lépés

Helyezzük a töltött szőlőlevelet, hozzá néhány citromkarikát vagy szőlőfürtöt.

6. Lépés

6 Főzzük vagy gőzöljük körülbelül 45 percig, amíg a szőlőlevelek puhák lesznek és a töltelék átpuhul.

7. Lépés

Tálalás előtt hűtsük le egy kicsit, majd ízlés szerint friss citromlével vagy jogttal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új