HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyaros Sajtgombóc leves

A Sajtgombóc leves egy igazi magyaros, tartalmas és ízletes étel, ami egyaránt megállja a helyét előételként, vagy akár könnyű főételként is. A hagyományosan leszűrt húslevesben főtt sajtgombócok jellegzetes, krémes-ocsúrolt ízét az egész család kedveli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 l húsleves (vagy zöldségleves fűszeres) Hozzáadott
  • 15 dkg trappista sajt Hozzáadott
  • 15 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húslevest tedd fel főni.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsd meg apróra vágott hagymát az olajon.

3. Lépés

A liszthez add hozzá a reszelt sajtot, az olajos hagymát, a tojást, és sózd, borsozd ízlés szerint.

4. Lépés

Gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, kevés vizet is adhatsz hozzá.

5. Lépés

A tésztából formázz gombócokat, és óvatosan dobd bele őket a forró levesbe.

6. Lépés

Amint a gombócok feljönnek a leves tetejére, még kb. 10 percig főzd őket.

7. Lépés

Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemzölddel a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új