HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyaros Sajtgombóc leves

A Sajtgombóc leves egy igazi magyaros, tartalmas és ízletes étel, ami egyaránt megállja a helyét előételként, vagy akár könnyű főételként is. A hagyományosan leszűrt húslevesben főtt sajtgombócok jellegzetes, krémes-ocsúrolt ízét az egész család kedveli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 l húsleves (vagy zöldségleves fűszeres) Hozzáadott
  • 15 dkg trappista sajt Hozzáadott
  • 15 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húslevest tedd fel főni.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsd meg apróra vágott hagymát az olajon.

3. Lépés

A liszthez add hozzá a reszelt sajtot, az olajos hagymát, a tojást, és sózd, borsozd ízlés szerint.

4. Lépés

Gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, kevés vizet is adhatsz hozzá.

5. Lépés

A tésztából formázz gombócokat, és óvatosan dobd bele őket a forró levesbe.

6. Lépés

Amint a gombócok feljönnek a leves tetejére, még kb. 10 percig főzd őket.

7. Lépés

Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemzölddel a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek