HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Igazi magyaros Sajtgombóc leves
A Sajtgombóc leves egy igazi magyaros, tartalmas és ízletes étel, ami egyaránt megállja a helyét előételként, vagy akár könnyű főételként is. A hagyományosan leszűrt húslevesben főtt sajtgombócok jellegzetes, krémes-ocsúrolt ízét az egész család kedveli.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 l húsleves (vagy zöldségleves fűszeres)
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg finomliszt
- 3 ek olaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyemzöld
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A húslevest tedd fel főni.
2. Lépés
Egy serpenyőben pirítsd meg apróra vágott hagymát az olajon.
3. Lépés
A liszthez add hozzá a reszelt sajtot, az olajos hagymát, a tojást, és sózd, borsozd ízlés szerint.
4. Lépés
Gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, kevés vizet is adhatsz hozzá.
5. Lépés
A tésztából formázz gombócokat, és óvatosan dobd bele őket a forró levesbe.
6. Lépés
Amint a gombócok feljönnek a leves tetejére, még kb. 10 percig főzd őket.
7. Lépés
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemzölddel a levest.