HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Igazi mosolygós eszkimó lángos

A nyár kihagyhatatlan strandolós finomsága.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg kenyérliszt bl dl tej Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 212 dkg friss élesztő egy egésznek fele Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál porcukor Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 20 dkg sajt Hozzáadott
  • 20 dl napraforgó olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy pohárban langyosra mikrózzuk a tejet. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük, kb. 10 perc alatt felfut. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy egy eléggé lágy tésztát kapjunk, de ne folyjon azért. (Ezt nehéz eltalálni, én úgy szoktam "belőni" a megfelelő állagot, hogy leszedem ugye a masszát a kezemről, megvizezem a kezemet tisztán, finoman a tészta tetejéhez érintem, és ha nem ragad így rá, akkor jó az állag.) Az eredeti receptben kelesszük duplájára, kb. egy óra alatt, de van, hogy háromszorosára is megnő.

2. Lépés

Egy serpenyőben kb. olajat hevítünk nagyon forróra. Kb. 5-6 centis darabokat veszünk le a masszából, olajos kézzel jól széthúzgáljuk, és kisütjük a forró olajban kb. 2-4 perc alatt. Ebből a mennyiségből nekem 8 darab szokott lenni.

3. Lépés

Fokhagymás olajjal, tejföllel, sajtal a legfinomabb szerintem, de persze ezt mindenki a maga ízlésére formálhatja, hogy mit tesz rá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új