HIRDETŐ

Forrás: stockfotocz from Getty Images

Igazi olasz rizottó gombával

Szeretem ezt az autentikus olasz rizottót munkaidőben elkészíteni, mivel nagyon egyszerű és gyors.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 250 gramm Gombák Hozzáadott
  • 4 csészék Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 Csésze fehérbor Hozzáadott
  • 112 liter Gomba- vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 50 gramm Vaj Hozzáadott
  • 100 gramm Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy az íz szempontjából fontos, hogy a fokhagymát és a hagymát egyszerre tegyük a serpenyőbe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és sóval és borssal addig pároljuk, amíg a gomba vizet nem enged.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst, és párolja 2 percig a serpenyőben, hogy átmelegedjen, és a rizs átvegye a serpenyőben lévő ízeket.

4. Lépés

Adjunk hozzá egy pohár bort, és várjuk meg, amíg elpárolog.

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, jól megkeverjük, és újabb kanálnyit adunk hozzá, amíg az előzőt fel nem szívja.

6. Lépés

Amikor az összes húslevest felszívta, és a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot, és keverjük jól össze.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a rizottót 2 percig pihenni, természetesen nem szabad kihűlnie - még forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek