HIRDETŐ

Forrás: stockfotocz from Getty Images

Igazi olasz rizottó gombával

Szeretem ezt az autentikus olasz rizottót munkaidőben elkészíteni, mivel nagyon egyszerű és gyors.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 250 gramm Gombák Hozzáadott
  • 4 csészék Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 Csésze fehérbor Hozzáadott
  • 112 liter Gomba- vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 50 gramm Vaj Hozzáadott
  • 100 gramm Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy az íz szempontjából fontos, hogy a fokhagymát és a hagymát egyszerre tegyük a serpenyőbe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és sóval és borssal addig pároljuk, amíg a gomba vizet nem enged.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst, és párolja 2 percig a serpenyőben, hogy átmelegedjen, és a rizs átvegye a serpenyőben lévő ízeket.

4. Lépés

Adjunk hozzá egy pohár bort, és várjuk meg, amíg elpárolog.

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, jól megkeverjük, és újabb kanálnyit adunk hozzá, amíg az előzőt fel nem szívja.

6. Lépés

Amikor az összes húslevest felszívta, és a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot, és keverjük jól össze.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a rizottót 2 percig pihenni, természetesen nem szabad kihűlnie - még forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új