Forrás: stockfotocz from Getty Images
Igazi olasz rizottó gombával
Szeretem ezt az autentikus olasz rizottót munkaidőben elkészíteni, mivel nagyon egyszerű és gyors.
Hozzávalók
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 250 gramm Gombák
- 4 csészék Arborio rizs
- 1 Csésze fehérbor
- 11⁄2 liter Gomba- vagy zöldségleves
- 50 gramm Vaj
- 100 gramm Reszelt parmezán sajt
- só és frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
Eljárás
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy az íz szempontjából fontos, hogy a fokhagymát és a hagymát egyszerre tegyük a serpenyőbe.
Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és sóval és borssal addig pároljuk, amíg a gomba vizet nem enged.
Adja hozzá a rizst, és párolja 2 percig a serpenyőben, hogy átmelegedjen, és a rizs átvegye a serpenyőben lévő ízeket.
Adjunk hozzá egy pohár bort, és várjuk meg, amíg elpárolog.
Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, jól megkeverjük, és újabb kanálnyit adunk hozzá, amíg az előzőt fel nem szívja.
Amikor az összes húslevest felszívta, és a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot, és keverjük jól össze.
Tálalás előtt hagyjuk a rizottót 2 percig pihenni, természetesen nem szabad kihűlnie - még forrón tálaljuk.