HIRDETŐ

IKEA Húsgolyók

Ez a recept az IKEA híres húsgolyóinak az otthoni változatát mutatja be, a legfinomabb svéd hagyományok szerint. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára a családdal, és természetesen elkészíthető az IKEA világhírű áfonyás mártással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgolyók

  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 250 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g pankó morzsa Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott

Mártás

  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 40 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 150 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 teáskanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Dijoni mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy nagy tepsit, amiben süthetjük a húsgolyókat.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húsokat, apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és szóját. Folyamatosan öntsük hozzá a tejet, míg el nem fogy. Keverjük hozzá a sót és borsot.

3. Lépés

Formázzunk kis húsgolyókat a húsból és helyezzük őket a tepsire. Süssük őket a sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Közben készítsük el a mártást. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a húslevest, majd a tejszínt. Végül keverjük hozzá a mustárt és szóját. Főzzük addig, míg be nem sűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk a húsgolyókat a mártással, friss krumplipürével és bogyós gyümölcsökkel az igazi Ikea élményért!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új