HIRDETŐ

Forrás: freepik

IKEA mandulatorta

A Nyugaton népszerű IKEA mandulatorta receptjét szeretném megosztani velem. Ízletes, krémes, de mégis egyszerűen elkészíthető torta, amit már sokszor sütöttem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Torta alap:

  • 200 Gram Mandula Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Mandulakrém:

  • 300 Gram fehér csokoládé Hozzáadott
  • 400 Milliliter Tejszín Hozzáadott
  • 200 Gram darált mandula Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • egy kis rumaroma Hozzáadott

Díszítés:

  • porcukor Hozzáadott
  • friss gyümölcsök (eper, málna) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elosztjuk a tojásokat sárgájára és a fehérjére. A fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Fontos, hogy nagyon kemény legyen a habja, ellenkező esetben nem lesz elég puha a torta alap.

2. Lépés

A mandulát finomra daráljuk, majd a tojássárgájával, a cukorral és egy csipet sóval jól összekeverjük.

3. Lépés

Beledolgozzuk a tojásfehérjét is, szépen, fokozatosan, nehogy összeessen. A cél itt az, hogy könnyű, levegős alapot kapjunk.

4. Lépés

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. Figyelem, minden sütő más, így célszerű tűpróbával ellenőrizni a sütési idő végén, hogy átsült-e a tészta.

5. Lépés

Mandulakrém: 1. A tejszínt feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a darabolt fehér csokoládét, a cukrot és a darált mandulát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sima masszát nem kapunk. Lehet, hogy eleinte gyanús lesz a dolog, de kitartás, végül minden összeáll!

6. Lépés

Ha elkészült a krém, hozzáadunk egy kis rumaromát, majd hagyjuk kihűlni.

7. Lépés

Összeállítás: Amikor a tortaalap is és a krém is kihűlt, a krémet rákenjük az alapra. Fölülről porcukorral vagy friss gyümölcsökkel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új