HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Illatos Csikós tokány pulykahúsból

Egy illatos és laktató fogás, amely hagyományosan pulykahúsból készül. A Csikós tokány pulykahúsból, négy személyre elég étel egy komplett vasárnapi ebédhez. Elkészítése egyszerű és roppant gyors, csupán 40 percig tart.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g pulykacomb Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl hús alaplé (vagy víz) Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A pulykacombot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, majd mindent együtt pirítjuk pár percig.

2. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a köménymagot, és a majoránnát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsompürével, valamint sóval, borssal ízesítjük.

3. Lépés

Felöntjük a hús alaplével (vagy a vízzel), majd kis lángon, fedő alatt kb. 40-50 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Az elkészült ételt tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új