Forrás: Pixabay
Illatos Csikós tokány pulykahúsból
Egy illatos és laktató fogás, amely hagyományosan pulykahúsból készül. A Csikós tokány pulykahúsból, négy személyre elég étel egy komplett vasárnapi ebédhez. Elkészítése egyszerű és roppant gyors, csupán 40 percig tart.
Hozzávalók
- 800 g pulykacomb
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál őrölt köménymag
- 1 evőkanál Majoránna
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- 2 dl hús alaplé (vagy víz)
- 3 evőkanál olaj
- só, bors
Eljárás
A pulykacombot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, majd mindent együtt pirítjuk pár percig.
Hozzáadjuk a paprikát, a köménymagot, és a majoránnát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsompürével, valamint sóval, borssal ízesítjük.
Felöntjük a hús alaplével (vagy a vízzel), majd kis lángon, fedő alatt kb. 40-50 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Az elkészült ételt tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy rizzsel.