HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Illatos Csikós tokány pulykahúsból

Egy illatos és laktató fogás, amely hagyományosan pulykahúsból készül. A Csikós tokány pulykahúsból, négy személyre elég étel egy komplett vasárnapi ebédhez. Elkészítése egyszerű és roppant gyors, csupán 40 percig tart.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g pulykacomb Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl hús alaplé (vagy víz) Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A pulykacombot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, majd mindent együtt pirítjuk pár percig.

2. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a köménymagot, és a majoránnát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsompürével, valamint sóval, borssal ízesítjük.

3. Lépés

Felöntjük a hús alaplével (vagy a vízzel), majd kis lángon, fedő alatt kb. 40-50 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Az elkészült ételt tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek