Forrás: Pixabay: mrpizzamandc
Indiai ropogós sült csirkecombok
Semmi sem veri azt, amikor megízleled az indiai fűszerek kellemes rétegeit a csirke ropogós bevonatában!
Hozzávalók
- 500 gms Csirkecombok
- 2 csészék Növényi olaj a sütéshez
- 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1⁄4 csésze Kukoricakeményítő
- 1 csésze íróból
- 2 kanalak Gyömbér-fokhagyma paszta
- 1 teáskanál Kurkuma por
- 2 kanalak Cayenne-bors
- 1 teáskanál garam masala
- só ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a gyömbér-fokhagymapasztát, a kurkuma port, a cayenne-i borsot, a garam masalát és a sót. Ezek a fűszerek adják a csirkének az egyedi indiai ízét, és egyiket sem szabad kihagyni.
Adja hozzá a csirkecombokat a fűszerkeverékhez, ügyelve arra, hogy a csirkecombok jól bevonódjanak. Pácolja a csirkét legalább 30 percig. Minél tovább pácolja a csirkét, annál jobban felszívódnak az ízek.
A pácolás után minden egyes csülköt mártsunk bele az íróba, majd forgassuk meg a liszt és a kukoricakeményítő keverékében. Az író segíti a csirke megpuhulását, míg a liszt és a kukoricakeményítő kombinációja ropogósra pirítja a csirkét.
Melegítsük fel a növényi olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Győződjön meg róla, hogy az olaj elég forró, mielőtt beleteszi a csirkét, hogy elkerülje az átázott végeredményt. Jó jelző, ha egy kis csepp tészta sistereg és felemelkedik a tetejére.
Most óvatosan tegye a csirkedarabokat a forró olajba, és süsse őket, amíg aranybarnára sülnek. Próbálja meg nem túlzsúfolni a serpenyőt; ha szükséges, süsse több részletben, hogy egyenletes legyen a sütés.
Ha a csirke tökéletesen megsült, vegye ki a darabokat, és papírtörlőn csepegtesse le, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
Tálalja az indiai sült csirkét forrón, egy kis fanyar tamarind chutney-val vagy joghurtos raitával párosítva a teljes indiai lakomához.