HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: mrpizzamandc

Indiai ropogós sült csirkecombok

Semmi sem veri azt, amikor megízleled az indiai fűszerek kellemes rétegeit a csirke ropogós bevonatában!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 gms Csirkecombok Hozzáadott
  • 2 csészék Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze Kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 csésze íróból Hozzáadott
  • 2 kanalak Gyömbér-fokhagyma paszta Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 2 kanalak Cayenne-bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál garam masala Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a gyömbér-fokhagymapasztát, a kurkuma port, a cayenne-i borsot, a garam masalát és a sót. Ezek a fűszerek adják a csirkének az egyedi indiai ízét, és egyiket sem szabad kihagyni.

2. Lépés

Adja hozzá a csirkecombokat a fűszerkeverékhez, ügyelve arra, hogy a csirkecombok jól bevonódjanak. Pácolja a csirkét legalább 30 percig. Minél tovább pácolja a csirkét, annál jobban felszívódnak az ízek.

3. Lépés

A pácolás után minden egyes csülköt mártsunk bele az íróba, majd forgassuk meg a liszt és a kukoricakeményítő keverékében. Az író segíti a csirke megpuhulását, míg a liszt és a kukoricakeményítő kombinációja ropogósra pirítja a csirkét.

4. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Győződjön meg róla, hogy az olaj elég forró, mielőtt beleteszi a csirkét, hogy elkerülje az átázott végeredményt. Jó jelző, ha egy kis csepp tészta sistereg és felemelkedik a tetejére.

5. Lépés

Most óvatosan tegye a csirkedarabokat a forró olajba, és süsse őket, amíg aranybarnára sülnek. Próbálja meg nem túlzsúfolni a serpenyőt; ha szükséges, süsse több részletben, hogy egyenletes legyen a sütés.

6. Lépés

Ha a csirke tökéletesen megsült, vegye ki a darabokat, és papírtörlőn csepegtesse le, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

7. Lépés

Tálalja az indiai sült csirkét forrón, egy kis fanyar tamarind chutney-val vagy joghurtos raitával párosítva a teljes indiai lakomához.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új