HIRDETŐ

Ínycsiklandó szilvás gombóc

Ez a finomság az egyik kedvenc nyári desszertem. Mindenkinek kötelező recept, aki szereti a szilvát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya (főtt, meghámozva) Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 12 szem magozott szilva Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • Porcukor (díszítéshez) Hozzáadott
  • Fahéj (díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A főtt burgonyát még melegen alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, tojássárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát kapunk.

2. Lépés

Enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.

3. Lépés

A tésztát egyenlő méretű négyzetekre vágjuk és kézzel formázott gombócokat készítünk, mindegyik közepébe helyezünk egy szem magozott szilvát. (Aki édesszájú az tehet a szilva közepébe egy kevés fahéjas cukrot.) Gondosan összecsavarjuk a tésztát, hogy a szilva teljesen be legyen burkolva.

4. Lépés

Egy nagy fazékban vízet forralunk, majd beletesszük a gombócok és addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére. Ekkor még 2-3 percig főzzük, majd a gombócokat szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.

5. Lépés

Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Addig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sül.

6. Lépés

A gombócokat meghempergetjük a pirított morzsában, hogy teljesen befedjék őket.

7. Lépés

A szilvás gombócokat porcukorral és fahéjjal megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új