HIRDETŐ

Ismert és kedvelt Hordós savanyúság

A hordós savanyúság az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar tartósítási eljárás eredménye. Ez a recept nem csak kiválóan tálalja a zöldségek természetes ízét, de a benne található erjesztett ételeknek számos egészségügyi előnye is van, mint például a probiotikus tulajdonságok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg káposzta Hozzáadott
  • 12 ks kápia paprika Hozzáadott
  • 8 ks zöld paradicsom Hozzáadott
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 4 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 30 g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldségeket alaposan megmossuk, a paprikáknak kivágjuk a szárukat, az uborkákat pedig felkarikázzuk.

2. Lépés

A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.

3. Lépés

A káposztát vastagabb csíkokra vágjuk, a kaprot pedig aprítjuk.

4. Lépés

Egy nagyobb hordó aljára elosztjuk a fűszereket, aztán beletesszük a zöldségeket, vegyesen.

5. Lépés

A vizet felforraljuk a sóval, majd hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

Az állott sósvizet ráöntjük a zöldségekre, úgy, hogy mindent ellepjen.

7. Lépés

A hordót befedjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk erjedni 2-3 hétig.

8. Lépés

Az erjesztés után a hordót hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új